sebasitan cavazza

Delovno poletje priljubljenega igralca

Marjana Vovk
16. 8. 2021, 20.40
Posodobljeno: 16. 8. 2021, 20.58
Deli članek:

Za igralca Sebastiana Cavazzo je letošnje poletje predvsem v znamenju dela pred kamero: v začetku avgusta je končal snemanje druge sezone serije Jezero, v kateri igra detektiva Tarasa Birso, in takoj zatem skočil v še eno, tudi že domačo mu vlogo – očeta pogumne najstnice v filmu Gajin svet 2.

m24.si
Sebastian Cavazza je na filmskem festivalu v Sarajevu med nominiranci za najboljšega igralca v TV-seriji.

Snemanje nadaljevanja serije Jezero, ki naj bi na spored spet prišla konec leta, se je začelo že junija in je potekalo 53 snemalnih dni; druga sezona bo sestavljena iz dveh romanov Tadeja Goloba, Leninov park in Dolina rož. Ustvarjalci pravijo, da bo šlo pravzaprav za povezani mini nadaljevanki s po tremi epizodami, prvo je režiral Klemen Dvornik, drugo pa Matevž Luzar.

KRIZA SREDNJIH LET

Cavazza seveda znova igra osrednji lik, kriminalističnega inšpektorja Tarasa Birso, ki se tokrat mota po vroči Ljubljani in preiskuje umor brezdomke ter navidezno družinsko tragedijo z dvojnim umorom in samomorom. »Taras se je znašel tudi v krizi srednjih let in zaradi tega vmes malo nastrada, a se kasneje znajde in odloči za samostojno detektivsko pot,« je Sebastian namignil, kaj čaka njegovega junaka. Oseminštiridesetletnega igralca pa te dni čaka obisk Sarajeva, saj prva sezona Jezera na Sarajevskem filmskem festivalu tekmuje za kar štiri nagrade srce Sarajeva v kategoriji TV-nadaljevank. Med najboljšimi igralci sta nominirana tako Sebastian kot njegova soigralka Nika Rozman (igra detektivko Tino Lanc), serija se poteguje za naziv najboljše dramske nadaljevanke, Matevž Luzar pa je nominiran v kategoriji najboljšega avtorja serije.

Ksaver Šinkar
Kot inšpektorja Tarasa Birso bomo Sebastiana na TVS zopet gledali okoli božiča.

NAUČIL SE JE KUHATI

Takoj po zaključku snemanja Jezera pa se je začelo snemanje drugega dela romantične mladinske komedije Gajin svet, režiserja Petra Bratuše, v katerem Sebastian znova igra Gajinega očeta. Dekletce je v drugem delu zraslo in je že krepko v najstniških letih, zato je naslovno junakinjo upodobila nova igralka, Uma Štader (namesto Tare Milharčič, ki je Gajo igrala pred štirimi leti).

Luka Karlin
Tudi Gajin svet 2 bo, tako kot prvi film, opozarjal na spletne zlorabe mladih.

»Naša družinska zgodba se nadaljuje. Dekleti sta nekoliko zrasli, jaz kot njun oče pa sem se v tem času naučil marsičesa. Tudi kuhati. Čeprav ne živimo skupaj, smo srečna družina, ki ima vzpone in padce. Tudi drugi del močno izpostavi spletne zlorabe mladih, kar se mi zdi prava smer, saj je teh danes verjetno še več, kot jih je bilo pred štirimi leti. Res se veselim snemanja in dela z mladimi igralci,« je dejal Sebastian, ki je tudi sam oče, a dveh že odraslih sinov, Marka Jacoba (znan tudi kot glasbenik Vazz) in Luke Pascala. Snemanje Gajinega sveta 2 bo potekalo v Ljubljani in na Obali, v kine pa naj bi film prišel predvidoma jeseni prihodnje leto.