NINA DONELLI IN KLAPA MORE

Kdaj ste vi kakšno stvar naredili zadnjič?

K.M.
16. 8. 2021, 16.03
Posodobljeno: 16. 8. 2021, 16.04
Deli članek:

Priznana klapska zasedba Klapa More iz Šibenika danes javnosti predstavlja novo pesem. Gre za plod sodelovanja s pevko Nino Donelli, ki se tokrat prvič podpisuje tako pod besedilo kot tudi glasbo pesmi Zadnji put.

osebni arhiv
Nina Donelli je ena redkih slovenskih izvajalk, ki se lahko pohvali tudi z bleščečo kariero pri naših južnih sosedih (na posnetku s člani klape More).

Klapa More in Nina Donelli se s pesmijo odpravljajo tudi na tekmovalni glasbeni festival Večeri dalmatinske šansone, ki bo potekal že v soboto, 21. avgusta.

»Prvič grem na tak festival, poleg tega se še tekmuje, česar nisem navajena ... Zagotovo bodo živčki malo delali,« nam je zaupala Donellijeva, ki je nad sodelovanjem s klapo navdušena.

osebni arhiv
nina donelli klapa more

»Dejansko je najprej nastala pesem, tekst in melodija, in potem se mi je zdelo primerno oziroma tako bom rekla: zaželela sem si, da bi bila zraven klapa. No, nato je skupen znanec predlagal Klapo More, jaz sem bila za, oni pa tudi, takoj ko so slišali pesem.« O ustvarjanju pesmi pa je dodala: »Dolgo časa sem poskušala, ampak to je za mene kar zalogaj. Ta je prva, ki mi je uspela, in upam, da ne zadnja. Nastala je z majhno pomočjo, je pa nastala pred karanteno.«

Celoten intervju z Nino Donelli najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<