Od televizijskih ekranov

Jasna Kuljaj se jeseni poslavlja

Eva Jandl
15. 8. 2021, 07.44
Posodobljeno: 15. 8. 2021, 07.48
Deli članek:

Bliža se jesen in z njo nove programske sheme na slovenskih televizijah. Tako ne bomo gledali oddaje Pri Črnem Petru, katere avtor je Jože Potrebuješ, ki je sicer z oddajo Ribič Pepe prehitel legendarnega Radovednega Tačka, saj se pripravlja že na 15. sezono priljubljene otroške oddaje.

Planet TV
Jasna Kuljaj je pred kratkim izvedela, da jesenske sezone oddaje Pri Črnem Petru ne bo na sporedu.
Ali bo oddaja Pri Črnem Petru na sporedu spomladi, še ni jasno, saj je še prezgodaj za takšne napovedi, so nam sporočili s Planet TV.

Ko smo priljubljeno televizijsko voditeljico Jasno Kuljaj vprašali, v kateri oddaji jo bomo lahko gledali jeseni oziroma ali se bo takrat vrnila s priljubljeno zabavnoglasbeno oddajo Pri Črnem Petru na Planet TV, se je zavila v molk. Zato smo na televizijsko hišo poslali vprašanja, ali bo peta sezona oddaje, ki se dogaja v gostilni, oblegani s slovenskimi glasbeniki in igralci, sploh na sporedu. »Jesensko sezono bo na Planetu zaznamovala čista novost na slovenskih televizijah, najtežja televizijska športna preizkušnja Exatlon. Oddaje Pri Črnem Petru jeseni ne bo na sporedu, morda pa se z njo znova družimo spomladi – trenutno je sicer še prezgodaj za tovrstne napovedi, a vsekakor vse novosti v sporedu sporočimo pravočasno,« so nam odgovorili.

Ponovno smo se obrnili na Jasno Kuljaj, ki je na čelu oblegane gostilne, in tokrat nam je povedala: »Po meni znanih informacijah se oddaja Pri Črnem Petru nadaljuje s pomladno sezono. Do takrat pa bomo imeli dovolj časa za pripravo takšne oddaje, ki bo presegla vse dosedanje!« Zanimalo nas je tudi, ali jo bodo gledalci lahko spremljali v kakšni drugi oddaji, morda na kakšni drugi televiziji, a nam je povedala, da je za to odločitev Planet TV izvedela pred kratkim in da na to vprašanje trenutno še nima odgovora.

Avtor oddaj Jože Potrebuješ prisoten na več televizijah

Marko Vavpotič / M24.si
Avtor številnih oddaj na slovenskih televizijah, med njimi Pri Črnem Petru in Ribič Pepe, je Jože Potrebuješ.

Poklicali smo še Jožeta Potrebuješa, ki je avtor oddaje Pri Črnem Petru, ki pa nam je povedal: »Po najnovejšem dogovoru s Planet TV smo se odločili, da eno sezono oddaje Pri Črnem Petru preskočimo in se po vsej verjetnosti vračamo na pomlad – vendar še ne vemo, ali z enakim formatom oddaje ali bomo kaj spremenili. Ni pa rečeno, da se jeseni vendarle ne vrnemo.«

Jože je sicer poleg tega, da je šef legendarne skupine Čuki, ki uspešno navdušuje publiko že več kot 30 let, tudi avtor več oddaj, med drugim oddaje Ribič Pepe na TV Slovenija. Ta oddaja ostaja, pravi. »Posneli smo že 14. sezono oddaje Ribič Pepe in tako prehiteli legendarno oddajo Radovedni Taček. Se že pripravljamo na novo sezono,« je ponosen. Prisoten pa je tudi na televizijski postaji Pop TV. »Ravnokar sem napisal glasbo za eno izmed serij na Pop TV, tako da sem prisoten na več televizijah pri nas,« je še povedal.