Čuki

Jernej Tozon: »Ko vidim drevo, ga objamem in zapojem«

Eva Jandl
10. 8. 2021, 20.00
Posodobljeno: 10. 8. 2021, 21.52
Deli članek:

Vsak ima kakšno čudno, nenavadno in ekscentrično navado, ki se vsaj taka zdi drugim ljudem. Kakšne so te navade pri članih skupine Čuki?

Osebni arhiv
Jernej Tozon se rad privija k drevesom.

Čuki so ena najpriljubljenejših skupin pri nas in nastopajo že več kot tri desetletja. Pretekle dni so nastopali po Sloveniji in zabavali tako mlade kot stare, saj so si vsi že privoščili nekaj dopusta.

Osebni arhiv
Samski Miha Novak ostaja skrivnosten, s kom je bil na morju.

Šarmantni pevec Jernej Tozon se je po jadranju s svojimi prijatelji podal še na počitnice v Grčijo, najmlajši Miha Novak, ki je spomladi presenetil z odpovedjo poroke z voditeljico Mino Pal, je prav tako obiskal morje, kot tudi Matjaž Končan, ki se je letos posvetil ribolovu. Njihov šef, sicer tudi uspešen televizijski producent Jože Potrebuješ, se je letos odpravil na otok Korčulo, kjer je bila tudi njegova sodelavka v oddaji Pri Črnem Petru Jasna Kuljaj.

Osebni arhiv
Družina Jožeta Potrebuješa je praznovala, polnoletna je postala še mlajša hči Eva.

Pevec Čukov rad objema drevesa, tudi sicer je človek, ki zelo uživa v naravi in hribih. Objemanje dreves se imenuje dendroterapija, gre za zdravljenje s pomočjo dreves in je del ljudske naravne medicine.

Imajo pa Čuki, tako kot vsakdo med nami, kakšne prav zabavne in nenavadne navade. »Nikoli nimam dvakrat oblečenih istih kavbojk. Ko jih slečem, jih dam naravnost v pranje,« je povedal Miha. Kar dva Čuka pa imata posebno navado, ki zadeva spanje. »Spim brez 'povštra'. To navado imam že zelo dolgo in vedno, kadar pridem v hotel, najprej vržem vzglavnik v kot,« je dejal Matjaž Končan. Za Jožeta Potrebuješa pa velja ravno obratno: »Kamorkoli po svetu ali Sloveniji grem, vzamem s seboj vzglavnik. Zadnjih 15 let gre moj 'povšter' povsod z mano: na Kitajsko, v Ameriko, na morje ... Če namreč nimam s seboj svojega vzglavnika, potrebujem ves teden, da lahko normalno zaspim.« Jernej Tozon pa – objema drevesa. »Ko vidim drevo, ga objamem. In si zapojem: 'Moj, moj ...' In potem najdem drugo drevo in naredim enako.«

PRI POTREBUJEŠEVIH VSI POLNOLETNI

Pri Potrebuješevih so imeli veliko praznovanje, saj je mlajša hči Eva dopolnila 18 let. »Zdaj smo pri nas vsi polnoletni,« je dejal Jože. Priredili so veliko zabavo v domači hiši, kjer živijo že zelo dolgo in kamor so jim nekoč celo vlomili ter jih oropali, kot je Jože razkril pred kratkim. Vlomili so, ko je družina spala, in vzeli zbirko ur, zlatnine ter avtomobil, ki pa so ga dobili nazaj, saj so vlomilce našli. Jože sicer rad preživlja svoj čas na kolesu in kolesari po okoliških hribih, običajno skupaj z ženo Andrejo, je še povedal.