Velik oboževalec

Čuk Marko spregovoril o sanjskem moškem Gregorju

Eva Jandl
29. 6. 2021, 20.25
Deli članek:

Priljubljeni pevec Marko Vozelj je bil presenečenje za sanjskega moškega, ki je njegov velik oboževalec od otroštva. Kaj o Gregorju meni Marko, kako sta se spoznala in kaj so na vse skupaj rekle njegovi hčerki in žena?

Osebni arhiv
Sanjski Gregor in Marko sta se spoznala šele pred nekaj dnevi.

Marko, za vami je vaš rojstni dan, ki je na državni praznik. Nekoč ste mi povedali, da na ta dan vedno nastopate. Kako je bilo letos? Sicer rojstne dneve praznujete z zabavo in torto ali ste skromnejši?

Res je, da imam rojstni dan na isti dan kot naša lepa domovina. Včasih smo na ta dan nastopali, zdaj pa si vzamem čas tudi zase. No, v zadnjem tako imenovanem koronaobdobju pa nastopov skoraj ni bilo. Glasneje in v večji družbi praznujem samo okrogle obletnice, tiste vmes pa le v ožjem družinskem krogu in z najbližjimi prijatelji.

Zaigrali ste na zmenku letošnjega sanjskega moškega Gregorja Čeglaja, ki je vaš velik oboževalec, tako vaše glasbe kot osebnosti, že od otroštva. Kaj vam to pomeni?

Seveda se je zadeva zgodila spontano in nepričakovano. Ko me je kontaktirala produkcijska ekipa Sanjskega moškega, sem najprej pomislil, da potrebujejo glasbo za romantični zmenek. Razložili so mi, da bo naš nastop presenečenje za Grega, ki je velik oboževalec naše glasbe. Mislim, da ima fant odličen okus za lepo, spevno, melodično slovensko glasbo, ki v svojih besedilih opisuje predvsem razmerje v ljubezenski dvojini. Lahko pa vam zaupam, da sem v zadnjih letih koncertiranja spoznal, da našo glasbo posluša tudi velik del moške populacije. Na prvi pogled bi mogoče pomislili, da to glasbo posluša bolj ženska populacija, a mislim, da se v iskreni interpretaciji, lepi glasbi in besedilih, ki pripovedujejo naše življenjske zgodbe, prepoznajo tudi moški.

Ste spoznali sanjskega moškega? Kakšen se vam je zdel? Si je posebej zaželel kakšne vaše pesmi?

Z Gregorjem sva se v živo spoznala pred nekaj dnevi, ko smo ga presenetili na jutranjem programu Radia Aktual, in sva v živo v eter skupaj zapela. Sicer sva poklepetala le za kratek čas in moram reči, da je name naredil čudovit vtis. Je prijazen, vljuden in zelo lepo vzgojen mladenič. Ima karizmo in je zelo komunikativen. Mislim, da je pravi kavalir in bo znal svoje dekle razvajati, ljubiti, braniti in spoštovati.

Osebni arhiv
Marko Vozelj (52) je bil glasbeno presenečenje za zmenek v šovu Sanjski moški.

Spremljate šov Sanjski moški? Kaj pa so rekla vaša dekleta, žena in hčerki, ko ste povedali, da mu boste na zmenku peli prav vi?

Šov spremljamo, seveda malo tudi zato, ker smo na zmenku peli mi. Tudi mojim trem princeskam je Gregor všeč in »kul«, spletkarjenje in prepiranje deklet v hiši pa včasih ni ravno najbolj okusno. Odzivi na nastop v šovu so bili zelo pozitivni, predvsem je bilo ljudem všeč, da je Gregor priznal in povedal, da je tudi slovenska glasba odlična in ga spremlja v lepih in manj lepih trenutkih. Ko smo se v šovu pojavili mi, so moja dekleta rekla, da sva na ekranu zdaj dva sanjska moška, jaz pa sem bil kar malo ponosen v objemu svojih treh deklet.

Glasbeniki ste bili doma celo leto. Kako ste sami preživeli obdobje korone, karantene in ukrepov? Ste se dnevno posvečali glasbi, morda našli kakšen nov hobi?

Res je, za nami je najbolj čudno in posebno obdobje v življenju. Ukrepi, neznanke na različnih področjih, zaustavljanje celotnega sveta, vsakodnevne ponavljajoče se novice in prepiranje med ljudmi, ki so kar vsi vprek v enem letu postali zdravniki, biologi, znanstveniki, farmacevti, statistiki, skratka, veleumni strokovnjaki. Jaz sem se od vsega tega odklopil, odšel v naravo in užival v lepoti vsakega dne. Higienskih ukrepov, ki so nam jih zapovedali, se držim že celo življenje, nekaj novih nujno potrebnih pa mi tudi ni bilo težko sprejeti. Seveda niso vsi idealni, učinkoviti in življenjski, a tudi v življenju ni vse lepo in idealno. Uporabljam zdrav razum, pazim nase, na soljudi in poskušam ohraniti mirno glavo, veliko tolerance in mirnega duha. Vsi smo samo ljudje in nihče ni brez napak. Naš znani skladatelj Matjaž Vlašič je nekoč dejal: »Če ni ljubezni, ničesar ni.«