Projekt za dušo

Tudi Davidova žena Ajda postaja vplivnica in ustvarjalka podkastov

Eva Jandl
28. 6. 2021, 20.50
Posodobljeno: 28. 6. 2021, 21.08
Deli članek:

Televizijski voditelj in uspešen model David Urankar je zadnje tedne zelo zaposlen s snemanji reklam in vodenjem dogodkov, a si je utrgal nekaj časa za klepet o vse bolj odmevnem podkastu, ki ga ustvarja z Juretom Godlerjem, poletnih jutrih na televiziji in svoji Ajdi, za katero pravi, da drži hišo pokonci.

Osebni arhiv
Jure in Ajda sta se podala na podobno poslovno pot.

Lani smo vas gledali na televizijskih ekranih tudi poleti, v Poletnem jutru in v Poletni sceni, bo tudi letos tako?

Res je, tudi čez poletje oddaja Dobro jutro ne počiva, bomo pa tudi s kolegom Juretom Godlerjem in ekipo čez poletje pripravljali našo youtube serijo in podkast Gospoda.

Ta je vse bolj opazen. Poskušata iz poslušalcev narediti gospode, da bi znali komunicirati, biti džentelmenski?

Odziv je fantastičen in iz najinega »projekta za dušo« je v pol leta nastalo pravo malo gibanje. (smeh) Debatirava o marsikateri zadevi in vsakodnevni tegobi, in res, spodbujava k komunikaciji. Predvsem si želiva, da bi se znali kdaj strinjati, da se ne strinjamo, in na vljuden način to argumentirati. Pa da bi se znali obnašati in paziti drug na drugega, ne le nase.

Kako je sodelovati z Juretom Godlerjem, kako so se vajine poti srečale?

Je res velik profesionalec, najbolj fer bi bilo, če ga označim z besedo Gospod. Zanimivo je, da imava zelo različna življenjska sloga, a hkrati izjemno veliko skupnih interesnih področij, kot so ure, avtomobili, literatura, golf … Na golfu sva se tudi srečala in zasnovala serijo Gospoda. 

osebni arhiv
Z Juretom Godlerjem sta se spoznala na golfu in tam zasnovala skupni podkast.

Že od prej imate podkast Avtomat – ta še živi, koliko epizod ste posneli?

Tudi Avtomat še vozi po podkastotekah, vsak drugi torek z zanimivimi gosti debatiramo o marsičem, tudi o avtomobilih. (smeh) Ravno ta torek je šla v eter 53. epizoda.

Tudi vaša žena se je lotila podkastov, postala je vplivnica na družbenih omrežjih – se o projektih pogovarjata, jih snujeta skupaj? Ste jo k temu spodbudili vi?

Ajda je neverjetna, kako dobro komponira svoje delo in kako je vse skupaj še nadgradila. Serija dogodkov Na svoji strani, kjer spodbuja pozitivne debate, branje in nam predstavlja zanimive sogovornike, se vrača jeseni. V živo s publiko in v obliki podkasta. Poleg tega pripravlja podkaste za malčke, no, bolj za njihove starše. To so pogovori tako s strokovnjaki, terapevti in zdravniki kot z mamicami, ki na svoje načine rešujejo različne situacije. Pobuda je bila njena, sem pa z velikim veseljem vskočil s kakšnim producentskim nasvetom. (smeh)

Sta zelo zaposlena, imata še dva otroka – kako negujeta ljubezen, da se ne izgubi v vsakdanjih opravkih in delu?

Res je, predvsem zadnji tedni so zelo pestri. Toliko snemanj reklam in vodenj dogodkov se je zvrstilo, kot da smo vsi komaj čakali, da se situacija malo odpre, da lahko spet zaživimo. In prav je tako. A sem zaradi tega malo manj doma, in ves poklon Ajdi, da drži hišo pokonci (kar počne tudi velikokrat, kadar sem doma). Imava pa res veliko srečo, da babici in dedka z velikim veseljem vskočijo, kadar jih res potrebujeva, in marsikdaj tudi takrat, ko se sama tega (da nama zmanjkuje časa zase) niti ne zavedava. Tisočkrat hvala!

Kje bo letošnji dopust, že imate načrte? Kaj najraje počnete na počitnicah, kaj je za vas oddih?

Navadila sva se, da čez poletje zaradi dogodkov in snemanj kakšnega res dolgega potovanja ne načrtujeva. Tiste konce tedna, ko smo prosti, radi skočimo na morje. Ko bosta otroka na morju z babico in dedkom, bomo šli s prijateljema na vikend oddih v Italijo. Z Ajdo pa se že zelo veseliva vnovičnega snidenja avtomobilskih kolegov na OneLife Rallyju konec meseca.

Osebni album
David Urankar (36) ustvarja na televiziji in na spletu.