top flop tedna

Čudak z bejzbolsko palico dražil dekleta

M.R.
28. 6. 2021, 20.20
Deli članek:

Posebni primeri, ki so v prejšnjem tednu zaposlovali slovensko policijo; ustreljen srnin pritlikavi pinč, grožnje z nožem ob Ljubljanici, lopovi pod krinko policistov in rop za evro in pol.

youtube
Drama na območju priljubljene gramoznice.

10. V Šiški v Ljubljani je bilo vlomljeno v stanovanje. Lastnik pogreša televizor in dve sliki neznanih avtorjev. Škode je za tisočaka.

9. Pri svetilniku v Izoli je 18-letni domačin udaril 17-letnico, da je padla po tleh, potem pa ji je z roko glavo potisnil ob zemljo in jo pri tem lažje poškodoval. Nasilnežu sledi ovadba.

8. Iz novomeške bolnišnice so policiste obvestili, da oskrbujejo moškega, ki je padel s kolesom. Trebanjski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 31-letnik kolesaril na območju Mirne, ob prečkanju ceste izgubil oblast in padel. V krvi je imel kar 2,4 promila alkohola.

7. V okolici Šentjerneja je nekdo vlomil v počitniško hišico. Lastniki pogrešajo odeje in oblačila. Škode je za tisočaka.

6. V okolici Kopra je nekdo ustrelil psa pasme srnin pritlikavi pinč. Policija zbira obvestila v smeri kaznivega dejanja mučenja živali.

5. V centru Ljubljane je 35-letni moški na različnih krajih ob Ljubljanici zagrozil trem oškodovancem in od njih z nožem v roki terjal denar. Zaradi poskusov ropov mu sledi kazenska ovadba.

4. V Ilirski Bistrici je neznanec na vozilu 30-letnika iz Moravč razbil dve stekli, ko sta bila voznik in sopotnica v avtu. Policisti so ugotovili, da je oškodovanec pred tem med vzvratno vožnjo na parkirišču pred lokalom skoraj trčil v moškega z otrokom, kar ga je tako razburilo, da je pričel vpiti na voznika, ki se je nato odpeljal s kraja. Osumljenec se je zapeljal za oškodovancem in ga izsledil. Sledi mu ovadba zaradi grožnje in poškodovanja tuje stvari.

3. V okolici Ilirske Bistrice je vinjena 68-letna ženska žalila in udarila moža. Ker s kršitvijo ni prenehala in ni upoštevala ukazov policistov, je bilo zanjo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

2. Na plaži v Portorožu so se trije neznanci 58-letnemu občanu predstavili kot policisti in mu naročili, da odloži nahrbtnik in torbico za okoli pasu na klop. Potem so mu torbi ukradli in zbežali v smeri avditorija. Vsi predmeti so bili najdeni v bližini in vrnjeni lastniku, manjkalo je le 1,50 evra.

1. Drama na območju priljubljene gramoznice v Lovrencu na Dravskem polju: moški, oblečen v potapljaško obleko in z motoristično čelado na glavi ter bejzbolsko palico v rokah, je po pričevanju očividcev otipaval dekleta, ki so se na območju Športno-rekreacijskega centra Green Lake nastavljala sončnim žarkom. Ker se možakar ni pomiril niti ob prihodu patrulje, so policisti uporabili prisilna sredstva, zaradi kršitev javnega reda in miru pa je prejel plačilni nalog.