Slovenija ima talent

Peter Poles bo spet voditelj, a ob njem ne bo Vida Valiča. Kaj pravi na to?

Eva Jandl
27. 6. 2021, 19.21
Deli članek:

Še vedno ga gledamo kot voditelja šova Sanjski moški, a Peter Poles se že pripravlja na nov šov – jeseni bo namreč voditelj že osme sezone Slovenija ima talent, prvič jo bo vodil skupaj s Sašem Staretom. Kaj je na to rekel Vid Valič, kaj si lahko obetamo od sveže voditeljske dvojice, kakšna je bila zanj izkušnja vodenja odmevnega šova Sanjski moški in kako vidi dramatične zaplete?

M24
Peter je vodil tudi prvo sezono šova Slovenija ima talent leta 2010.

Že petič boste voditelj šova Slovenija ima talent, nazadnje v sezoni 2015. Hitri test: se spomnite, kdo je bil takrat zmagovalec in kdo je sedel v žiriji?

Seveda, najboljša žirija! Koliko časa že, od leta 2015? Toliko časa, da je vmes Lado postal plešast, potem pa so mu zrasli lasje. (smeh) Žirija so Lado, Marjetka, Branko in Ana. Takrat, leta 2015, je zmagala Tjaša, ki je plesala na zavitem drogu. Ravno zadnjič sem si ogledal sedmo sezono, da si osvežim spomin, in me je spet zmrazilo ob njenem nastopu, res top!

Do zdaj ste bili na odru vedno z Vidom Valičem, vaš novi sovoditelj pa je Sašo Stare. Poznate Saša že od prej? Kakšen je bil vaš odziv, ko ste izvedeli, da boste oddajo vodili z njim? In seveda – kaj je na to rekel Vid?

Vid ni še nič rekel, ker ga še nisem videl. Sva se pa vmes slišala, medtem ko je snemal svojo novo serijo (Vse punce mojega brata), in sva se pogovarjala, kako bi bilo dobro, če bi skupaj delala Slovenija ima talent. Na Pop TV so nato predlagali Saša Stareta. Meni je Sašo super. Imava enaki inicialki imena. To je prva stvar, ki jo mora imeti voditelj, če želi delati z mano – torej VV kot Vid Valič in pa SS kot Sašo Stare. Sicer pa bova našla dinamiko. Zelo bo dobro, jaz se šova že zelo veselim, pa ne le dela pred kamero, ampak ko se vse pripravlja, razmišlja o stvareh. Ravno toliko sva si podobna, da bova šale lahko peljala v isto smer, a ravno toliko različna, da bova dala vsak osebno noto v šov. Komaj čakam tudi zato, ker Talenti letos prihajajo ob pravem trenutku ponovnega razcveta – do zdaj smo bili zaprti, na neki način tudi zatirani. Nismo mogli do popolnosti izživeti tistega, kar smo želeli, in mislim, da tisti, ki bo zdaj zajahal ta val veselja in želje, da bi se pokazal, bo naredil prav. Tudi zato se veselim te sezone.

Sta se s Sašem že pogovarjala o vodenju oddaje, o receptih za šale? Sta že kdaj stala skupaj na odru?

Že večkrat sva stala skupaj na odru, a tako, da je najprej nastopil on, potem pa jaz, saj je on ogreval publiko. Skupaj sva vodila tudi prireditev pred novim letom in delo je zelo hitro steklo: ves ostali del, priprave so potekale gladko. Glede receptov za šale sva se strinjala, da bodo sčiščene, torej gladko in jedrnato, tako kot mora biti – in nič na silo. To je za zdaj najin plan. Ko se bova vrgla v delo, pa bova videla, kako bo delo potekalo.

Za vami je vodenje šova Sanjski moški – spremljate šov po televiziji?

Šov po televiziji spremljam zelo redno. Vmes sem malo nehal, ker sem imel med vikendi še druge stvari. No, potem sem sedel in v mahu pogledal zadnje štiri oddaje. Pred televizijo sem bil do dveh zjutraj. Fajn je. Všeč mi je, saj ko smo snemali, nismo vedeli, kaj se bo na koncu zgodilo, kakšna bo oddaja na koncu, ko bo zmontirana, in kako bo vse skupaj izpadlo na televiziji.

Kakšna izkušnja je bilo krmarjenje med vsemi napetostmi in dramatičnimi zapleti za vas kot voditelja in kot moškega?

Sam nisem toliko doživljal dogajanja med dekleti v hiši, ampak sem bil tam večinoma zato, da jim nalagam naloge, jih v stresnih trenutkih pomirim in s svojim ležernim nastopom zmanjšam napetost. Mislim, da je bil največji izziv za dekleta, da so bile mesec in pol brez stika z zunanjim svetom. To so dekleta, ki so aktivna na družbenih omrežjih in delajo na tem, da privabljajo in nato komunicirajo s sledilci. V hiši so bile same, brez elektronskih naprav vržene v svet, kjer se od njih stalno jemljejo izjave. V hotelu so bile s popolnimi neznankami, zanje to res ni bila lahka izkušnja. Stvari, ki se dogajajo med njimi, so malo močnejše reakcije in vse je potencirano zaradi razlogov, ki sem jih omenil prej. Mislim, da so se super odrezale. Tudi meni je bilo lepo delati ta šov. To je bila nova izkušnja in mislim, da sem dodal svoj kamenček v mozaik oddaje, da je izpadla tako, kot mora.

Zdaj se boste posvečali talentom – tukaj ne gre brez vprašanja o vaših talentih. Ste v zadnjem času epidemije in karanten odkrili kakšen nov talent?

Nisem odkril novega talenta, sem se pa posvečal starim talentom, ki sem jih zanemarjal. Spet sem v roke vzel inštrumente, predvsem kitaro, s stene sem snel svojo specialko, ki je tam visela štiri leta, jo celo opral in odpeljal par voženj, bilo je super. Spet sem začel gojiti stare ljubezni.

Predizbori so se že začeli. Ste prisotni tudi tam? Kakšna sezona nas čaka, vaš prvi vtis?

Na predizborih nisem prisoten, to je delo druge ekipe. K nama s Sašem pridejo tisti talenti, ki so izbrani za sezono. Mislim, da bo ta sezona super, kot sem že prej omenil – vse te kreativne talentirane duše, ki se v zadnjem letu niso mogle izraziti v času korone. Zdaj je čas, da pokažejo, kaj znajo. Res se veselim, ker vem, kako me je v prejšnjih sezonah treslo ob čudovitih točkah, kako so se mi dvigovale kocine, in verjamem, da bo tudi letos tako.