Vitkejši Kim Džong Un

Severnokorejci zaskrbljeni, ker je njihov voditelj shujšal

L.K.
28. 6. 2021, 20.59
Posodobljeno: 28. 6. 2021, 21.04
Deli članek:

Kaj takšnega na tamkajšnji televiziji še niso predvajali.

Profimedia
Kim Džong Un v začetku meseca

V Severni Koreji so predvajali povezana prispevka, za enega od njiju pa je mogoče reči, da je prava redkost – v njem namreč beseda teče o zdravstvenem stanju glave države Kim Džong Una.

V enem je mogoče videti, da je izgubil kar nekaj kilogramov, v drugem pa neimenovani prebivalec Pjongjanga objokuje kilogramov oklesteno postavo prvega moža Severne Koreje.

Slikovno gradivo in video material iz začetka meseca razkrivata, da Kim izgublja kilograme. To se je videlo tudi po bolj zategnjenem paščku njegove prestižne ročne ure.

Kot poroča britanski BBC, Kim ne bi nikdar dovolil, da osrednji televizijski kanal njegove države o njem predvaja »negativne« novice. Kar bi lahko pomenilo, da hoče s svojim novim izgledom pokazati, kako zelo dela za svoje ljudi. Propaganda, torej.

Kimovo zdravstveno stanje je pod drobnogledom že nekaj časa. Odkar je decembra 2011 zavzel najvišje mesto na severnokorejskem panteonu, je vztrajno pridobival na teži. Leta 2014 je izginil za 40 dni, čemur so sledile špekulacije, da je vsaj zbolel, če že ne kruti konec storil. Ko se je spet pojavil, je hodil s palico. Kim, ki naj bi štel 37 let, naj bi bil strasten kadilec in ljubitelj alkohola.