Zabava

Eva Pavli: Ne smemo mižati, saj bo življenje steklo mimo

Eva Jandl
5. 5. 2021, 21.00
Posodobljeno: 5. 5. 2021, 22.19
Deli članek:

Klasična in pop pevka, akademska slikarka, plesalka in modni obraz – vse to je vsestranska umetnica Eva Pavli, ki je navdušila glasbene sladokusce.

osebni arhiv
Videospot je Eva ustvarila sama v svojem slikarskem ateljeju. »Poigrala sem se s podobami svojega obraza, selfiji, ki so odraz današnje instagram kulture. Naredila sem animacijo zaustavljenih gibov (stop motion), v tem primeru sem fotografirala deset fotografij na sekundo in potem vse to 'zlepila' v video. Vsega skupaj sem naredila okoli 1800 fotografij.«

Ljubljančanka Eva Pavli je vse prej kot novinka na glasbeni sceni: poznamo jo iz skupine Tosca Beat, večini pa se je v spomin vtisnila po himni evropskega odbojkarskega prvenstva pred dvema letoma, odlično se znajde tudi v opernih vodah, saj je sopranistka, je plesalka in ob tem še model. Vsestranska ustvarjalka, ki je tudi akademska slikarka in vnukinja priznanega slikarja Marjana Tršarja, je izdala pesem Mižim, ki napoveduje ploščo, kratki film, slikarsko razstavo in seveda tudi koncert. »Kot operna pevka sem samo 'poustvarjalka'. Vedno si nekdo drug, lik, ki mu vdahneš življenje. Kadar pa ustvarjam lastno glasbo, sem preprosto jaz. Lahko povem, kaj si mislim, kaj mi leži na duši, sem kritična. Četudi nisem popolna. Takšna pač sem,« pravi Eva.

NE ČAKAJ

»Pesem govori o tem, kako prevečkrat čakamo na življenje, na srečo, na to, da se bo nekaj zgodilo. To sem jaz, to smo vsi. Živimo v spominih, živimo za jutri. Pozabimo pa na to, da smo tukaj in zdaj, kjer lahko najdemo tudi srečo. Skladbo sem posvetila vsem, ki imajo 'tough times' (doživljajo težke čase, op. a.), še posebej artistom, ki smo ostali brez koncertov, brez publike, za kar navsezadnje živimo,« je povedala umetnica in dodala, da je del naše poti do sreče prav ustvarjanje, ki nas izpolnjuje.