Jasna Kuljaj

Jasna Kuljaj se trese že nekaj dni pred oddajo

Eva Jandl
28. 4. 2021, 20.15
Deli članek:

Navihana televizijska voditeljica Jasna Kuljaj se je že preizkusila kot igralka, trenutno spoznava svet igranih serij. Pojasnila je razliko med voditeljstvom in igralstvom, in ta, kot pravi, ni majhna.

Planet TV
Pravi, da voditeljstvo pozna do obisti.

Jasna Kuljaj je še pred letom dni nastopala s svojo avtorsko komedijo z naslovom Borka. Na odru je navdušila z igralskimi sposobnostmi in razgalila resnični svet zakulisja televizijskih igric ter tudi svoje ljubezensko in spolno življenje, vse v duhu standup komedije. Vprašali smo jo, ali si je kdaj želela biti igralka ter ali je med delom TV-voditelja in igralca velika razlika. »Zdaj, ko spoznavam tudi svet igranih serij, saj v oddaji Pri Črnem Petru igram lik Veronike, spoznavam tudi igralski del. Veste, tega se ne da primerjati z vodenjem televizijskih oddaj, kjer moraš kot voditelj držati vse niti v svojih rokah. Si največkrat kar scenarist, režiser in voditelj hkrati. Kot igralec pa dobiš scenarij, ki ga večinoma napiše nekdo drug, prideš, odigraš neko vlogo in greš domov,« najprej pojasni Jasna.

TRESE SE ŽE NEKAJ DNI PRED ODDAJO

Po dolgih 15 letih vodenja televizijskih oddaj nam je zaupala, s čim se sooča pred oddajo in po njej. »Kot igralec se ne treseš nekaj dni prej, ali bo kateri od gostov odpovedal, ali boš na odru od gosta, tekmovalca ali kogarkoli že dobil tisto, kar si si zamislil, in podobno. Ali bo prišlo do tiste čarovnije, ki jo potem še nekaj dni doma premlevaš. To je tak zanos, da ga ne morem primerjati z ničimer. Delo voditelja in stres, ki ga prinaša, poznam do obisti. Tega stresa nikoli ne doživiš, če si v neki oddaji recimo samo gost ali komentator, kar sem tudi pogosto. Povem vam, voditeljstvo je posebna veščina, znanost čisto zase!«