Zabava

Posnet prvi slovenski otroški božični film

M. V.
23. 4. 2021, 11.19
Posodobljeno: 23. 4. 2021, 11.24
Deli članek:

Celovečerec Kapa režiserja Slobodana Maksimovića je božična pustolovščina dveh otrok.

Željko Stevanić
Prizor iz božičnega filma Kapa

V prostorih Viba filma v Ljubljani se je včeraj zaključilo snemanje igranega celovečernega filma Kapa. Film, ki nastaja v režiji Slobodana Maksimovića, je prvi slovenski božični film namenjen otrokom in njihovim (starim) staršem.

Kapa pripoveduje zgodbo devetletnega dečka Erika, ki mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu, in sedemletne Lučke, ki prihaja iz dobro situirane družine. Ker je božič, oba otroka upata, da se jima bodo izpolnile najbolj skrite želje. Erik bi rad božični večer preživel s svojimi starši, Lučka pa si zaželi mlajšo sestrico in psa. Po spletu okoliščin se srečata in skupaj doživita pravo božično pustolovščino, ki v eni sami noči prinese izpolnitev njunih želja, a ne čisto tako kot sta pričakovala.

V glavnih vlogah nastopata mlada Gaj Črnič in Kaja Podreberšek, ki se jima pridružujejo Ajda Smrekar, Mojca Fatur, Frano Mašković in René Štúr. V filmu igrajo tudi Klemen Slakonja, Zala Đurić Ribič, Mila Maksimović, Tilen Kolbe, Emil Kulović, Jernej Kuntner, Klemen Klemen, Jaka Fon, Lotos Vincenc Šparovec, Nina Valič, Primož Pirnat in številni drugi.

Filmu je svojo čudovito kuliso ponudila prazna in božično okrašena Ljubljana, ekipa pa je del snemanja preživela tudi v Zagrebu. »Snemali smo v času pandemije. Na srečo smo lahko delali nemoteno, saj v vseh mesecih snemanja ni zbolel nihče iz ekipe. Čas korone pa je imel tudi dobre lastnosti. Božična Ljubljana je bila rezervirana za nas. Ulice so bile prazne in tihe, okrašeno mesto pa je bilo kot najlepši filmski studio«, se snemanja spominja režiser.