"neprimerno dejanje"

Urška Bačovnik Janša na delovno mesto prejela grožnjo s smrtjo

R.T.
23. 4. 2021, 11.36
Posodobljeno: 23. 4. 2021, 12.50
Deli članek:

Iz celjske bolnišnice so sporočili, da gre "za povsem neprimerno dejanje".

Primož Lavre
Urška Bačovnik Janša

Urška Bačovnik Janša, žena predsednika vlade Janeza Janše in zdravnica v celjski bolnišnici, je tarča groženj. 

V celjski bolnišnici so namreč prejeli pismo, v katerem neznanec s smrtjo grozi njej in otrokoma, je poročal portal Siol.net. Slednje je potrdila predstavnica celjske bolnišnice Danijela Gorišek.  "Takoj po odprtju pošte smo s prejemom pisma in z njegovo vsebino seznanili gospo Urško Bačovnik Janša ter naredili prijavo na Policijsko postajo Celje," je dejala in dodala, da  "razen tega, da gre za povsem neprimerno dejanje, zadeve ne moremo komentirati".

S Policijske uprave Celje so za portal 24ur pojasnili, da prijave o grozilnem pismu zaenkrat še niso prejeli. Sporočili pa so, da so o dogodku izvedeli iz medijev, zato o dejanju poizvedujejo.

Na družbenem omrežju Twitter se je oglasila predsednica SD Tanja Fajon in sporočila, da grožnje premierjevi ženi obsoja. "Obsojam ostudne in nizkotne grožnje premierjevi ženi. In vsem drugim, ki so ali smo jih deležni. Nihče v naši družbi ne sme biti tarča takih napadov. Pozivam, da se v vseh takih primerih poišče storilce in se jih z vso resnostjo obravnava. Da ne bo nekoč prepozno," je zapisala.