Slovenija

Predsednik nadzornega sveta Petrola postal Janez Žlak

S.R:/STA
23. 4. 2021, 09.22
Posodobljeno: 23. 4. 2021, 09.23
Deli članek:

Nadzorni svet Petrola je na četrtkovi ustanovni seji za predsednika nadzornikov ustoličil Janeza Žlaka, sicer predsednika uprave SDH.

Bobo
Janez Žlak

Delničarji Petrola so decembra lani za člane nadzornega sveta za štiriletni mandat z začetkom mandata 11. aprila izvolili Aleksandra Zupančiča, Boruta Vrviščarja, Branka Bračka, Alenko Urnaut Ropoša in Maria Seleckyja, nadzornik Mladen Kaliterna, kateremu se mandat izteče 16. julija, pa bo s tem dnem nadaljeval nov mandat.

Marca je nato Bračko podal odstopno izjavo. Skupščina družbe se je z njegovim odstopom seznanila v četrtek in na njegovo mesto imenovala predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Žlaka. Poleg predstavnikov kapitala so v nadzornem svetu še predstavniki zaposlenih Alen Mihelčič, Robert Ravnikar in Marko Šavli. Njihov štiriletni mandat je pričel teči 23. februarja.

Izbrali so tudi nove člane revizijske komisije in komisije za kadrovska vprašanja in vrednotenje dela uprave, je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila družba.