Njeni lepotni rituali

Natalija Verboten izdala lastno linijo kozmetičnih izdelkov

Eva Jandl
16. 4. 2021, 20.03
Posodobljeno: 16. 4. 2021, 20.10
Deli članek:

Priljubljena pevka Natalija Verboten je imela svoj zadnji nastop pred več kot letom dni, zato je zadnje leto posvetila tudi razmišljanju o novih poslovnih idejah. Tako so se rodile blagovna znamka in spletna trgovina Natalijin kotiček ter kolekcija Sivka. Natalija pa nam je razkrila, kakšni so njeni lepotni rituali ter kako skrbi za telo in obraz.

Bumerang d.o.o.
Natalija vse izdelke iz kolekcije Sivka uporablja tudi sama.

Videti ste izredno sveži in mladostni. Kaj je po vašem mnenju pomembno za lepoto?

Počnem različne stvari. Imam zelo zdrav in aktiven življenjski slog. Že od nekdaj se zdravo prehranjujem in sem aktivna. Ob dveh sinovih, ki sta stara 11 in šest let, mi drugega niti ne preostane. Rada skrbim za svojo kožo. Uporabljam naravno kozmetiko za obraz in telo, po drugi strani imam tudi nekaj dobrih genov od staršev. Moja mama je stara 63 let, nikoli ni bila pri estetskem kirurgu, videti pa je zelo mladostno. Do lanskega februarja sem na pol leta hodila k dr. Glumičiču na nežno terapijo z botoksom, od takrat zaradi trenutnih razmer z epidemijo še nisem bila pri njem. Naj se sliši še tako obrabljeno, a mislim, da prava lepota prihaja od znotraj. Lepota je neminljiva duhovna vrednota, ki žari iz notranjosti, iz človekove narave. Pravo razmerje med osebnim zadovoljstvom, zdravo samopodobo, dobrim počutjem, zdravim in aktivnim načinom življenja. Zavedati se moramo, da smo sami odgovorni za svojo srečo, zadovoljstvo in da moramo iz dneva v dan trdo delati zanju.

Koliko časa dnevno namenite negi obraza in telesa, kakšna je vaša jutranja in kakšna večerna rutina? Kakšno kozmetiko uporabljate?

Domače družinsko življenje z dvema sinovoma zahteva praktičnost, hitrost … Rada pa sem vseeno urejena, skrbim za svoje zdravje, za svoje telo in kožo. Nimam trikov, prisegam na dosledno, disciplinirano vsakodnevno čiščenje in nego obraza, telesa, zjutraj in zvečer. Ob negi si obraz in telo vedno na hitro tudi zmasiram, uporabljamo kakovostno kozmetiko tako za obraz (naravno kozmetiko Lux Factor) kot za telo (lastno naravno kolekcijo Sivka).

Zakaj ste se odločili izdati lastno linijo kozmetičnih izdelkov? Ste o tem razmišljali že prej, je bila povod za to poslovno odločitev tudi epidemija?

Z možem imava družinsko podjetje Bumerang, ki se ukvarja s celotno tehnično in dekorativno izvedbo prireditev. Najino podjetje je del Industrije srečanj, v katero so se povezala podjetja kongresne, sejemske in prireditvene industrije.  Smo namreč dejavnost, ki je že 13. mesec v blokadi opravljanja storitev, a bomo zadnja panoga, v kateri bo prišlo do sprostitve prepovedi. Enako je v glasbi – zadnji nastop sem imela pred več kot enim letom, 7. marca 2020, zato so bili zadnji meseci tudi čas za razmišljanje o novih poslovnih idejah. Ideja je prišla spontano – doma sem že imela nekaj naravnih slovenskih izdelkov za osebno nego, ki jih izdeluje gospa iz Pivke, s katerimi sem zelo zadovoljna, iskala pa sem še parfum, ki bi vseboval sivko. Ker obožujem dišeče sveče, sem iskala takšno z nežnim vonjem sivke. Ko sem vse našla, je mož rekel, zakaj ne bi imela lastne blagovne znamke, ki bi vsebovala vse te izdelke za osebno nego, za odišavljenje prostora in parfum, ki jih rada in redno uporabljam, na enem mestu. S tem bi olajšala delo vsem drugim, ki imajo radi vonj sivke in jih morda tudi iščejo … In tako so se rodile blagovna znamka in spletna trgovina Natalijin kotiček ter kolekcija Sivka, ki vsebuje (za zdaj) 12 unikatnih izdelkov s sivko: vse od naravnih, slovenskih izdelkov za nego telesa s sivko – eterično olje, negovalno kopel, oljčno milo, deo stick, lip stick (mazilo za ustnice), kremo za roke, sivkino vodico oziroma hidrolat … – do unikatnih ročno izdelanih in poslikanih izdelkov za dom, kot so lanena vrečica, polnjena s sivko, lanena vrečica v podobi angelčka, polnjena s sivko, dišeče sveče z nežnim vonjem po sivki in pravi ženski parfum Natalija N°1, ki v cvetni dišavni mešanici med drugim vsebuje tudi opojno aromo sivke. Vsi izdelki so proizvedeni v Sloveniji.

Kako ste se odločili za sivko, vam je njen vonj všeč, jo imate morda na vrtu? Vem, da radi pečete – ste kdaj morda spekli tudi kakšno pecivo s sivko?

V sivko sem zaljubljena že dolgo. Že leta jo gojimo doma na terasi, ker prekrasno diši in je zelo lepega videza. Z leti pa sem na sebi opazila, da me pomirja, sprošča, mi pomaga odpraviti rahle glavobole, blaži manjše kožne okužbe, pike insektov, opekline, deluje protibakterijsko in antiseptično, blaži stres, njeni suhi cvetovi v vrečicah v omari odganjajo molje in še bi lahko naštevala. Ne, v kuhinji je še nisem preizkusila.

Tudi vi uporabljate to kozmetiko, imate najljubši izdelek, zakaj vam je všeč?

Seveda, saj ravno zaradi tega, ker vse izdelke sama uporabljam že kar nekaj časa in sem z njimi zelo zadovoljna, sem se odločila za lastno blagovno znamko in spletno trgovino Natalijin kotiček, kjer so vsi ti izdelki na enem mestu.

Kaj je najboljši lepotni nasvet, ki ga redno upoštevate?

Ne poznam bližnjic, čudežnih skrivnosti … Sami smo odgovorni za svojo srečo, zadovoljstvo, dobro počutje in moramo iz dneva v dan trdo delati zanje.

Bumerang d.o.o.
Sivko že leta goji doma na terasi, saj obožuje njen vonj.