zloraba

Zvezdnica razkrila, kako so jo v internatu pretepali, drogirali in slačili

R.T.
9. 2. 2021, 10.47
Posodobljeno: 9. 2. 2021, 10.48
Deli članek:

Slavna dedinja je razkrila, da so jo v internatu "mentalno in telesno" zlorabljali. Zdaj se bori za regulacijo tako imenovane najstniške industrije.

Youtube
Paris Hilton

Slavna dedinja Paris Hilton, ki je pred leti začela trend "slavnih zaradi bogastva", je na odboru ameriškega senata v Utahu pričala o svoji izkušnji zlorabe v srednji šoli. Hiltonovo so starši pri 17 letih poslali v internat, kjer je preživela 11 mesecev. Dejala je, da so jo tam "mentalno in fizično" zlorabljali. Uslužbenci naj bi jo pretepali, jo silili v jemanje zdravil, za katere ni vedela kaj so, večkrat so jo slekli do golega in jo zaprli v neke vrste samico.  "Govoriti o nečem tako osebnem je zame bilo in še vedno je strašljivo," je pred odborom dejala zvezdnica. "A ne morem mirno spati, dokler vem, da še vedno obstajajo otroci, ki doživljajo enako zlorabo kot sem jo jaz in mnogi pred mano."

Hiltonova, ki je o zlorabah spregovorila že v njenem dokumentarnem filmu, ki je izšel jeseni, je pričala v zvezi z obravnavo novele zakona, ki bi oblastem ameriške zvezne države Utah dal večja pooblastila pri nadzoru in regulaciji domov za oskrbo mladih, od njih pa bi tudi zahteval, da vsako omejevanje svobode mladih tudi dokumentirajo. Novela je bila v senatu, po ganljivi izpovedi Hiltonove, soglasno sprejeta.

39-letnica je na zaslišanju dejala še, da je bila obravnava v internatu zanjo tako travmatična, da je še več let trpela za nočnimi morami in nespečnostjo. Vodstvo internata, ki je medtem zamenjal lastnika, obtožb Hilotonove ni želelo komentirati.

Profimedia
Paris Hilton