sanje

Ines Erbus napovedala svojo linijo oblačil

Eva Jandl
25. 1. 2021, 21.00
Deli članek:

Lepa pevka Ines Erbus o duetu z najboljšim prijateljem in pogrešanju odra, zaupala pa nam je, da se podaja v modne vode, in napoveduje svojo kolekcijo oblačil.

Domen Jančič
Ker ne sme na oder, vneto pripravlja svojo prvo kolekcijo oblačil.

Zadnje leto je za glasbenike še posebno težko. Kako sami ostajate pozitivni? Kaj počnete med karanteno, s čim se ukvarjate, imate kakšne hobije?

Na žalost smo bili postavljeni v res nehvaležno situacijo, vendar življenje gre naprej. Čim prej se sprijazniš z realnostjo, lažje ti je. Še vedno pa ponoči sanjam, kako nastopam, in podzavestno z mislimi uhajam tja, kjer mi je najlepše – na oder. Zamotila sem se s pripravo kolekcije svojega novega »branda«, ki prihaja kmalu. Še vedno pa z ekipo ne počivamo, ustvarjamo in pridno delamo na glasbi ter projektih, ki prihajajo.

Z Davidom Amarom ste izdali duet v hrvaščini. Menda sta že dolgo prijatelja. Sta o duetu razmišljala že prej? Kako je prišlo do vajinega sodelovanja, kdo je dal pobudo?

Duet je bil vsekakor logičen korak enkrat v prihodnosti, ko bi se pojavila prava pesem. Nihče od naju pa ni pričakoval, da se bo to zgodilo tako hitro. Goran Šarac, avtor pesmi Kad ti dotaknem usne, mi je melodijo predstavil poleti in takoj me je osvojila. Ko pa smo v decembru prišli na idejo, da bi jo odpela z Davidom, se je zgodba razvila. Ne predstavljam si boljše kombinacije za to pesem in ta projekt.

Je težje zapeti s prijateljem kot z nekom, ki ga ne poznaš zelo dobro, osebno?

Z Davidom se poznava že od mladosti in iskrenosti med nama ne primanjkuje. Po komentarjih ljudi pa se to opazi tudi v nastalem videospotu. Glede na to, da sva v življenju skupaj odpela že toliko pesmi in se tudi na osebnem nivoju res dobro poznava, lahko rečem, da je bil ta projekt zame eden najlažjih. V čast mi je, da sem to prelepo pesem lahko odpela prav s svojim najboljšim prijateljem.

Že kot otrok ste odraščali ob glasbi, saj sta tudi vaša starša glasbenika. Dejali ste, da vam je bila glasba položena v zibko. Kje se vidite v prihodnosti, kakšne so vaše želje, ambicije?

Glasba je moje veselje, in to, da lahko z njo nekomu polepšam trenutke, me izpopolnjuje. Brez petja, nastopanja si enostavno se predstavljam življenja in komaj čakam dan, da spet stopim na oder in doživim to, kar najbolj pogrešam. Kot pa sem že omenila, vneto delam na svojem »brandu«, in upam, da bo moja prva kolekcija kmalu izšla.