JAGODNI IZBOR

Top Flop tedna: Novoletno jelko polil z bencinom in prižgal

S.S.
25. 1. 2021, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Svet24
Požig novoletne jelke.

10 Oškodovanec iz Krškega je policiste obvestil, da so mu neznanci v gozdu na območju Zalok podrli približno 20 hrastovih dreves.

9 Črnomaljski policisti so 19-letnici iz Lokev med hišno preiskavo zaplenili puško z bajonetom in avtomatsko puško, za katero mlada dama ni imela ustreznih dovoljenj. Sledi kazenska ovadba.

8 V Šentrupertu je neznani storilec vlomil v avto in ukradel 25 evrov.

7 Novomeški policisti so posredovali zaradi prijave, da na Glavnem trgu moški in ženska z vpitjem kršita javni red in mir. Na kraju so izsledili 57-letno žensko, ki je bila očitno pod vplivom alkohola. Zoper kršiteljico so bila uporabljena prisilna sredstva, streznila se je na postaji, izdanih pa ji je bilo več plačilnih nalogov, tudi zaradi kršitev vladnih odlokov.

6 Koprski policisti so na hitri cesti pri Bertokih obravnavali 46-letnega voznika, ki je pijan (0,52 mg/l) z avtom vozil po nasprotnem smernem vozišču. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

5 Ljubljanski policisti so v Mostah obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša prenosni računalnik in pet slik neznanih avtorjev. Škode je za 500 evrov.

4 V Grosuplju so policisti obravnavali drzno tatvino. Šestindvajsetletnik iz Ribnice je v nakupovalni voziček naložil za 350 evrov mesnin, potem pa, ne da bi plačal, trgovino zapustil skozi zasilni izhod, pri čemer se je sprožil alarm. Slišala sta ga policista, ki sta se v prostem času nahajala v bližini, in hitro prijela tatu, čeprav jima je poskušal peš pobegniti. Sledi mu kazenska ovadba.

3 Iz podjetja na območju Krškega so prijavili, da se delavec nedostojno vede do sodelavca, mu mu grozi in ga žali. Ugotovljeno je bilo, da je bil 36-letni kršitelj konkretno pod vplivom žlahtne kapljice, in je bentil tudi na patruljo. Pomirili so ga šele nekoliko trši prijemi mož postave. Pijani nasilnež je bil pridržan, zaradi kršitev pa mu bo izdan plačilni nalog.

2 Koprčan je policistom prijavil, da je do njega pristopil neznanec in mu grozil, ker naj bi fotografiral v njegovi smeri. Do njiju je pristopil tretji moški in izjavil, da je policist, ter zahteval, da se situacija umiri. Moškega, ki je grozil, so kmalu izsledili na tržnici in ugotovili, da gre za 39-letnega domačina. Oglobili so ga po zakonu o javnem redu in miru, pa tudi po zakonu o nalezljivih boleznih, saj med grožnjo fotografu ni uporabljal zaščitne maske. Glede možakarja, ki se je izdajal za policista, pa še zbirajo obvestila.

1 Na Prešernovem trgu v Ljubljani je 30-letni moški z bencinom polil novoletno jelko in jo zažgal. Sledi mu ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.