Astro

Dokazano: s pomočjo svojih sanj lahko tudi duhovno rastemo

as, ld
25. 1. 2021, 20.53
Posodobljeno: 25. 1. 2021, 21.11
Deli članek:

Vsako noč, ko zapustimo svoj budni jaz in vstopimo v področje spanja, se približamo drugemu življenju, življenju sanjačev.

Pixabay
sanje

Skozi zgodovino so bile sanje tesno povezane z duhovnostjo v verskem smislu. Od biblijskih zgodb do vzhodnih verskih praks so sanje tesno povezane z vero in duhovnostjo skozi večino zapisane zgodovine.
Ne glede na to, ali ste strogo religiozni ali preprosto poskušate najti nadaljnje duhovno zadovoljstvo v osebnem življenju, so vaše sanje lahko katalizator za duhovno rast. Preden izkoristite duhovne prednosti sanj, morate nekaj stvari narediti. Tu je nekaj pomembnih načinov, kako dostopati do sanj, da bi dobile kvaliteto duhovnosti.

POIŠČITE NAČIN ZA SPOMIN
Naše sanje imajo velik potencial, a če jih preprosto pozabimo takoj, ko se zbudimo, ne moremo dojeti njihovih zdravilnih duhovnih moči. Eden najučinkovitejših načinov, kako skozi sanje pridobiti nadaljnjo duhovnost, je najti način, kako se jih spomniti. Za marsikoga je sanjski dnevnik ključ do zapomnitve sanj; kar ste sanjali, pa lahko takoj, ko se zbudite, tudi poveste v snemalnik zvoka na telefonu. Če si želite izboljšati spomin na sanje in z njihovo pomočjo še duhovno rasti, je pomembno, da najdete način, ki vam ustreza.

POIŠČITE VPOGLED V SVOJE SANJE
Ker sanje prihajajo iz nezavednega, je vpogled, ki ga iščete, vpogled, ki ga boste našli. Če do svojih sanj pristopite iz duhovne perspektive, se bodo odprle s plodno duhovno razlago. Kot sanjač in tolmač imate neverjetno priložnost, da se osredotočite na duhovne vidike sanj in v njih najdete večji pomen. Medtem ko slovarji za razlago sanj v današnjih časih postajajo vse bolj priljubljeni, pa ste vi veliko bolj sposobni razlagati svoje sanje kot katerakoli sanjska »bukla«. Ker imate edinstveno sposobnost kontekstualizacije elementov, boste verjetneje našli usklajeno razlago in jo izkoristili v prid svoje osebnosti.

SPOZNAJTE RESNIČNOST SVOJIH SANJ
Čeprav sanje pogosto ločimo od resničnosti, je to dejansko lahko kontraproduktivno za odkrivanje njihovega duhovnega pomena. Če do sanj pristopite kot k nečemu resničnemu, iz česar se lahko učite in rastete, boste veliko bolj sposobni izkoristiti njihovo moč. Namesto da na sanje gledate zgolj kot na plodove svoje domišljije, poskusite nanje gledati kot na okna v svojo notranjost. S to perspektivo se boste bolj pripravljeni zanašati nanje kot na sredstvo za duhovno rast. Način, kako se odločite zaznati svoje sanje, močno vpliva na moč, ki jo bodo sanje imele v vašem življenju. Moč, ki jim jo dajete, je moč, ki jo bodo imele.

VPRAŠAJTE, PREDEN ZASPITE
Če želite iz sanj pridobiti večjo moč, vam je lahko zelo v pomoč prošnja za duhovno rast, preden zaspite. Namesto da preprosto spite, da si opomorete od dnevnega dela, pojdite spat z namenom. Preden zaspite, si nastavite moč. Lahko si postavite cilj za duhovno rast, prosite za vodstvo ali preprosto prosite za mir ali razumevanje. S to nastavitvijo namere boste lahko še naprej nadzorovali smer svojih sanj, preden zaspite. O svojem vprašanju ali namenu lahko govorite naglas, razmišljate ali zapisujete, ne glede na to, kaj se vam zdi najudobneje. Sanje so vaše, kar pomeni, da je izbira odvisna od vas.

IZKORISTITE SANJE NA POLNO
Z zgoraj naštetimi orodji boste bili veliko bolj pripravljeni uporabiti sanje za izboljšanje duhovne zavesti. Sanje vam ponujajo odličen vpogled v zavest in nezavedno, kar je lahko ključ do duhovnosti. Če vam je pomembno izvedeti več o vas in delih, ki jih pogosto ne vidite, so sanje ključne za iskanje teh resnic. Čim pozorneje jih začnete spremljati, tem bolje boste lahko izkoristili njihovo duhovno moč.