Dobrodelni maraton

FOTO in VIDEO: Ekipa Denis Avdić Showa še vedno vztraja na 28-urnem maratonu!

R.T.
22. 12. 2020, 09.09
Posodobljeno: 22. 12. 2020, 21.22
Deli članek:

Začel se je že šesti tradicionalni dogodek Radia 1 in dm-a, 28-urni dobrodelni maraton!

Darja Štravs Tisu
Odvija se 28-urni dobrodelni maraton na Radiu 1!
Družinam v stiski lahko pomagate z sms-om POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.

Voditelji Denis Avdić, Jana Morelj, Anja Ramšak in Miha Deželak bodo jutranji program Denis Avdić Show neprekinjeno oddajali kar 28 ur! Letos so zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, to storili kar v radijskem studiu. Da bo dogodek še kako pester, bodo poskrbeli številni glasbeni gostje in znani Slovenci, ki bodo s svojimi nastopi pričarali pravljično vzdušje.

Darja Štravs Tisu
Odvija se 28-urni dobrodelni maraton na Radiu 1!

»Mi dejansko pojma nimamo kdo vse pride, tega nam ne povejo. Goste bomo videli, ko se bodo pojavil na Zoomu oziroma na drugi strani pleksi stekla. Letos vse poteka pod strogimi ukrepi, gostje bodo na zavarovani distanci, vsak, ki pride k nam, pa bo tudi opravil hitri test, tako, kot smo ga mi,« je dejal Denis, ki se letos nadeja rekordnega zneska, lani so zbrali 353.319,70 evrov.

Z 28-urnim maratonom so pomagali ogromno posameznikom ter družinam in to bodo storili tudi tokrat. Skupaj s poslušalci zbirajo denarna sredstva za družine v socialni stiski in jim poskušajo pričarati nasmeh na obraz v tem prazničnem času.

Darja Štravs Tisu
Odvija se 28-urni dobrodelni maraton na Radiu 1!

Za poskočno otvoritev je najprej poskrbel ansambel Avsenik z legendarno pesmijo Na Golici. Za njimi so se preko Zooma javili Goran Hrvaćanin, Lado Bizovičar in Janez Hočevar Rifle, ki igrajo v spletni predstavi z naslovom Optimisti, kjer si jih lahko ogledate kar z domačega kavča. Nato je 4 prijatelje prišel pozdraviti vedno zabavni voditelj Peter Poles. Denis mu je dal nalogo, da more osvojiti Jano, kar je nasmejalo celotno ekipo. Za novo glasbeno presenečenje so poskrbeli HELP! A Beatles tribute band.

Sicer pa lahko vso dogajanje spremljate v živo na spletni strani Radia1 in njihovem Facebook profilu.