brez fotografiranja

Harry in Meghan dobila tožbo nad paparaci

N.S.
21. 12. 2020, 20.35
Deli članek:

Po tem, ko sta zakonca Sussex marca letos proti eni največjih britanskih tiskovnih agencij vložila zahtevo za prepoved fotografiranja, sta zdaj Harry in Meghan dočakala svoje zadoščenje.

Profimedia
Po novem Harryja, Meghan in Archija britanska tiskovna agencija ne sme več fotografirati.

Spomnimo, princ Harry in Meghan sta na višjem sodišču v Londonu vložila tožbo in zahtevo za prepoved fotografiranja svoje družine.  

Minuli konec tedna pa je završalo veselje v družini princa Harryja, saj je njegova ekipa odvetnikov dosegla zmago v tožbi proti paparacem. Gre za tiskovno agencijo Splash News in fotoagencijo Picture, ki je trenutno tik pred stečajem, ki po novem ne smeta več objavljati in nasploh fotografirati omenjenih članov kraljeve družine.

Profimedia
Kot je medijem povedal vir blizu Harryja in Meghan, sta oba presrečna nad razsodbo sodišča.

Tožbo sta Meghan in Harry vložila marca, potem ko so ju fotografi zasledovali v mestnem parku v Kanadi. Pravni zastopnik princa Harryja in njegove soproge je obravnavo komentiral: »Razsodba je jasen signal, da je nezakonito in invazivno obnašanje paparacev neprimerno in da par te zadeve jemlje zelo resno – tako kot vsaka izpostavljena družina.« Podoben zahtevek sta vložila tudi proti sestrski družbi britanskega podjetja, ki ima sedež v ZDA, ki ga bo sodišče še obravnavalo po novem letu. Pravno gledano se mora v skladu s sporazumom tiskovna agencija zdaj zavezati, da ne bo več fotografirala vojvode, vojvodinje in njunega sina Archieja.