Zabava

Soki in bobnarski prijatelji z lekcijami iz domačega naslonjača

M. V.
9. 12. 2020, 11.52
Posodobljeno: 9. 12. 2020, 12.00
Deli članek:

Marko Soršak Soki tudi v teh časih skrbi za mlade (in ostale) bobnarske navdušence.

osebni arhiv
Marko Soršak Soki

Senda Šuta (Dubioza Kolektiv), Mladen Subošič – Suba (Hadno pivo), Jure Doles (San Di Ego), Aleš Uranjek (CoverLover), Robert Humar (Viperstone), Franko Bajc (Onelike), Boban Stojkov (Pigs Parlament) in številni drugi domači in tuji bobnarji se te dni pridružujejo bobnarski pobudi Marka Soršaka Sokija, ki želi vsem, željnim bobnarskega učenja, v decembrskih dneh pričarati bobnarske lekcije iz domačega naslonjača. Več kot deset bobnarjev bo tako v prihodnjih dneh na družbenem omrežju Sokijeve bobnarske šole Soki's drumschool med bobnarje vseh generacij delilo brezplačne bobnarske lekcije.

»Želja je bila zbrati kvalitetno bobnarsko ekipo, ki bo na zanimiv, raznolik in zabaven način podajala znanje. Namen pa pravzaprav motivirati tako mlado generacijo glasbenikov kot tudi splošno ljubitelje tega inštrumenta. Pa tudi, da vam pomahamo in opozorimo, da kljub nastali situaciji obstajamo in vztrajamo. Vsi po vrsti že zelo pogrešamo koncertna druženja v živo in naj lekcije, ki smo jih pripravili, vsaj kanček nadomestijo našo glasbeno interakcijo,« je o bobnarskem projektu povedal Soki.

Prvo lekcijo, ki jo je pripravil Jure Doles, bobnar zasedbe San Di Ego, si na Facebook strani Sokijeve bobnarske šole že lahko ogledate, ostali bobnarji pa bodo svoje znanje delili vse do konca leta 2020.