pravljica in parfum

Rebeka Dremelj hčerkama vsako leto izdela adventni koledar, ki pa ne vsebuje daril

N.S.
6. 12. 2020, 21.00
Posodobljeno: 6. 12. 2020, 21.21
Deli članek:

Vedno nepremagljiva Rebeka Dremelj, priljubljena pevka, podjetnica in vplivnica, je zadnje tedne napovedovala nov projekt, za katerega je delala vse leto in jo zelo osrečuje. Z njim pa bo osrečevala tudi druge, mlade in stare.

Tibor Golob
Pravljico za otroke sta ustvarila s kolegom Aleksandrom Zupančičem.

V pogovoru nam je vsem znana Rebeka Dremelj zaupala nekaj sočnih podrobnosti o svojem novem projektu, o tem, kako je povezana z Božičkom, in tudi o letošnjem prazničnem decembru.

Rebeka, dajva kar takoj razkriti to, kar smo vsi nestrpno čakali zadnjih nekaj tednov. Kaj je ta projekt, ki si ga tako dolgo napovedovala? Zdaj že lahko razkriješ ...

Res sem vesela, da lahko končno predstavim pravljico za otroke, ki sva jo ustvarila s kolegom Aleksandrom Zupančičem, ki je avtor pravljice, idejna zasnova pa je moja. Gre za pravljico z naslovom Božiček obstaja?, ki je primerna za otroke, starejše od osem let.

Zanimiv naslov, še posebno ker vsi starši vedo, da prej ali slej pride dan s tem vprašanjem ...

Točno to! To je pravljica, namenjena vsem tistim otrokom, ki se spopadajo z vprašanjem, ali Božiček obstaja ali ne, in zanje zgodba o dobrem možu z belo brado, ki se z darili spušča po dimnikih, ne drži več vode. Veste, ta trenutek v otrokovem življenju je pomemben; številni psihologi trdijo, da ob tej novici veliko otrok doživi prvo veliko razočaranje v življenju, in se sprašujejo, kakšne posledice lahko to pusti na dolgi rok. Ali zaradi tega nehamo zaupati ljudem? Saj otroci takrat spoznajo, da so jim starši lagali, izgubijo svojega zimskega junaka, v katerega so nekaj let zvesto verjeli ... Z Aleksandrom Zupančičem, ki je napisal besedilo, sva povezana prek moje hčerke Šajane, saj je oče njene sošolke; je tudi psihoterapevt, coach, zato sva se odločila, da skupaj ustvariva pravljico za otroke, da bodo dobili odgovore na vsa vprašanja glede Božička, in sicer na premišljen, preprost in eleganten  način. Da jim tako razkritje ne uniči otroške fantazije, ampak jih popelje naprej v razmišljanje, saj je to zelo pomembno. Poleg tega je pravljica v pomoč vsem staršem, ki ne vedo, kako naj »zapakirajo« to zadevo, ko se pogovarjajo z otrokom. Pravljico je podprl tudi Marko Juhant, predavatelj in avtor številnih najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok, in jo toplo priporoča vsem staršem. Piko na i pa knjigi dajejo ilustracije. Komurkoli sem jo brala, vsak jo je dojemal na drugačen način. Nekateri odrasli so se tudi zjokali, medtem ko je bil odziv otrok drugačen, predvsem so še bolj začeli »procesirati v glavi«. Se mi zdi, da bi to pravljico moral imeti doma vsak starš, in ko pride ta trenutek, bodo vedeli, kako se soočiti s tem. Sama sem pravljico prebrala hčerki Šajani, ki še vedno zelo verjame v Božička, a je zelo dobro sprejela vsebino, drugače, kot so jo sprejeli odrasli.

Malo v šali, malo zares – lahko bi rekli tudi, da si ti, Rebeka, tako nekako rešila božič ...

Ha ha ha, tudi lahko, če želite! (smeh) Priznam pa, da je ta knjiga za otroke zagotovo najlepši izdelek v moji karieri, predvsem ker ni usmerjen samo prodajno, ampak pusti pečat in mogoče naredi korak naprej v družbi.

Poleg knjige za otroke te dni navdušuješ tudi s svojim novim vonjem, luč sveta je ugledal tvoj novi parfum, kajne?

Tako je, parfum je tukaj! Differo by Nepremagljiva. Ima čudovito embalažo in čudovit vonj s tremi notami. Zgornja nota sta mandarina in ingver, srednja nota sta vanilja in jasmin, spodnja, bazična nota pa so kašmir, sandalovina in jantar. To je vonj za vse ženske, ki imajo karakter, ki vedo, kaj hočejo v življenju, in se ne pustijo motiti na poti do svojega cilja.

Ob vsem tem veselju in žaru, ki ga oddajaš zdaj, res ni dvoma, da ti je veseli december zelo pri srcu ...

December je absolutno moj najljubši mesec v letu. Letos smo vsi že malo negativno nastrojeni, ampak verjamem, da bomo na koncu vsi veseli in spet srečni ter da bomo v leto 2021 zakorakali z nekakšnim olajšanjem, hkrati pa bo letošnje leto tisto, ki ga bomo pomnili za vedno. Sama se ga bom sicer spomnila tudi po zelo lepih stvareh, ki so se mi zgodile, bilo je veliko druženja z družino in tudi spoznavanja same sebe.

Tibor Golob
Rebeka in parfum Differo by Nepremagljiva.

Kako pa boste veseli december praznovali doma?

Mi vsako leto prazični december praznujemo na zelo zabaven način, saj hčerkama vedno naredim adventni koledar, ki ne vsebuje daril, ampak različne naloge za vsak dan posebej. En dan izdelujemo voščilnice za vse, ki jih imamo radi, drugič se igramo pantomimo, imamo filmski večer in delamo kokice, pečemo piškote, nakupujemo hrano za zavetišča in tako naprej ... Kot družina skupaj preživljamo zelo kvaliteten čas. Hkrati to tudi nas odrasle malo brcne v zadnjo plat, da v teh časih, ko sicer vsi buljimo v ekrane in telefone, določene stvari premaknemo v pozitivo.