med karanteno

David Urankar o delu od doma ob dveh predšolskih navihancih

Eva Jandl
6. 12. 2020, 07.58
Deli članek:

Voditelj jutranje oddaje o tem, kako trenutno potekajo snemanja, kako trenutno stanje vpliva na delo modelov v modni industriji in kakšen je njegov družinski vsakdanjik v karanteni.

Osebni album
Med karanteno gredo vsak dan na sprehod.

Televizijski voditelj David Urankar, ki nam na nacionalni televiziji krajša karantenska jutra v oddaji Dobro jutro, pravi, da je med drugo karanteno vse malo drugače. Na televizijo gre le za snemanje oddaje, drugače pa večino dela opravi od doma. »Kar zadeva oddaje, pridem na televizijo, razkužim roke, grem direktno v studio in šele, ko stopim pred kamero, snamem masko. Ko je oddaje konec, dam masko nazaj gor, se zahvalim ekipi in na izhodu znova razkužim roke. Priprava na oddajo je že nekaj časa prek spleta, telefona, videokonferenc. Moram priznati, da pogrešam druženje v redakciji, kavo po oddaji, kosilo z ekipo.« Ker je David tudi uspešen in iskan model, nas je zanimalo, kako trenutno stanje vpliva na delo manekenov in modelov. »Kar zadeva snemanje reklam, niti ni toliko manj povpraševanja, nekajkrat sem v tem času snemal tudi v Avstriji. Pred odhodom na snemanje sem moral opraviti test, pa tudi na kraju snemanju, pred začetkom. Predstavljam si, da bo to nova praksa pri večjih projektih, potovanjih in podobno.«

STOLPI IZ WC-ROLIC

Delati od doma ob dveh predšolskih navihancih ni preprosto, priznava. »To je eden večjih izzivov tega časa,« se zasmeje. »Žena Ajda je tudi doma, čez dan ima sestanke in delo, tako da takrat, ko ne snemam, poskušam čim več pomagati otrokoma, drugače pa na srečo res veliko vskoči moj oče. Vsak dan gremo ven, da se 'zlaufata'. Nels, ki je star eno leto, potem čez dan dve uri počiva, Liam pa se takrat igra v sobi ali na dvorišču. To je čas, ko jaz odpisujem na e-pošto, vračam klice in dopolnjujem scenarije. Zvečer lovim odpiralne čase pošte za oddajo paketov ženine spletne trgovine Ima priljubljeni voditelj kakšen recept, kako zamotiti otroka? »To je nekaj, s čimer se srečujem vsak dan. Mora biti vedno nekaj novega, včasih so že stolpi iz WC-rolic dovolj, drugič pa se lahko postaviš na glavo, pa ne bo učinka,« pravi v smehu.