Bolezen

Frontman Riblje čorbe zaradi hudih zdravstvenih težav ni prišel na pogreb basista skupine

R.T.
6. 12. 2020, 08.26
Posodobljeno: 6. 12. 2020, 10.07
Deli članek:

Zasedba Riblja Čorba je pred dnevi izgubila basista Mišo Aleksića, hude zdravstvene težave naj bi imel tudi frontman skupine Bora Đorđević.

Mare Vaupotič
Bora Đorđević

Spomnimo: 

28. novembra se je poslovil Miša Aleksić, basist srbske rock skupine Riblja čorba, ki je po okužbi z novim koronavirusom pristal v bolnišnici. Zanj je bil usoden covid-19. Kot smo nedolgo tega poročali, je bil več dni priklopljen na respirator. 

Iz Srbije pa prihaja vest o slabem zdravstvenem stanju frontmana skupine Bore Đorđevića. Glasbenik se po poročanju srbskih medijev ni pojavil na pogrebu Aleksića, bolehal naj bi za rakom. Lani naj bi mu namreč diagnosticirali rak prostate, bolezen pa je tako napredovala, da se je razširila tudi na pljuča. 

Le redko zapušča dom

Nedavno naj bi se njegovo zdravstveno stanje poslabšalo. "Njegovo zdravstveno stanje se je znatno poslabšalo, rak se je razširil tudi na pljuča, Bora pa prestaja zdravljenje s kemoterapijami. Zdravniki se trudijo po najboljših močeh, da bi stabilizirali njegovo zdravstveno stanje, ravno zato se je odločil, da ga na pogreb ne bo. Dodatno tveganje predstavlja koronavirus, ki bi bil zanj usoden, saj je v slabem stanju," je neimenovani vir dejal za srbski portal Objektiv.rs.

Vir je dodal, da Bora le redko zapusti družinski dom, v največjo podporo pa mu je soproga.