Maraaya

Ali Raay išče kariero v avtomehanični delavnici?

K.M.
3. 9. 2020, 12.03
Posodobljeno: 3. 9. 2020, 12.03
Deli članek:

Ga je kriza, ki jo je sabo prinesel novi korona virus, potisnila v iskanje novih kariernih možnosti?

Neo Visuals
Luciano Plazibat in Raay

Temu bi sicer lahko pritrdili, a kljub temu, da se Raay z zgornje fotografije nasmiha v polni opremi avtomehanika, glasbe seveda ni opustil. V zadnjih mesecih je na veliko ustvarjal tako za druge glasbenike kot končno spet tudi zase in za svojo ženo Marjetko, s katero nastopata po imenom Maraaya. Dvojec je danes namreč izdal čisto novo pesem, tokrat v slovenskem jeziku, Obujem nove čevlje, ki je prva izmed trinajstih novih že pripravljenih pesmi, ki sta jih ustvarila v času karantene. 

»V koroni sva spisala pesmi za ves album. Ne vem, če sem že kdaj tako uživala pri ustvarjanju in planiranju novih pesmi. Ne, da te pesmi čutim, kot radi uporabljamo kliše glasbeniki. Te pesmi sva midva. To sem jaz, to je moje življenje. Moje zgodbe, zgodbe mojih bližnjih, najdražjih, prijateljev, mene,« nam je o 'korona' ustvarjanju zaupala Marjetka. 

Neo Visuals
Poleg Luciana in Raaya je v videospotu nastopil tudi Rado Mulej.

Slovenščina pa ni edina novost. Nekoliko v ozadje se namreč umika tudi Raay, ki žaromete prepušča ženi. To pa ne pomeni, da se umika iz dvojca Maraaya, prevzel bo zgolj nekoliko manj vidno vlogo. »Spoti so me vedno uničili. Uživam z dobro ekipo, a celodnevno snemanje je bilo ob vsem urniku prenaporno. Marjetka pa blesti kot že dolgo ne,« razlaga Raay, ki je že v prvem videospotu nastopil v sekundarni vlogi. Glavno je namreč prevzel priljubljeni hrvaški Instagram ustvarjalec in Tik Toker Luciano Plazibat, ki je tako Raaya kot Marjetko navdušil s svojo energijo in plesom. 

Videospot za njuno novo pesem Obujem nove čevlje si lahko ogledate spodaj: