zaradi spolnega napada bi se moral zagovarjati na sodišču

Umrl priznani DJ Erick Morillo, ki je nastopil tudi v Sloveniji

R.T.
2. 9. 2020, 07.57
Posodobljeno: 2. 9. 2020, 14.06
Deli članek:

Vzrok smrti še ni znan.

Profimedia
Erick Morillo

"Bil sem prvi producent, ki je v house pripeljal veliko hip hop zvezdo, za premik v ZDA pa so ključno delo opravili Black Eyed Peas, ko so se povezali z Davidom Guetto. Ampak do te evforije je prišlo le pri komercialnem delu, zato je plesna glasba zdaj, ko se je hip hop spet okrepil, ponovno zastala".

Svetovni znani glasbeni producent in DJ Erick Morillo, ki se je med zvezde izstrelil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in ga poznate vsaj po uspešnici I Like To Move It iz filma Madagaskar, je preminil. Štel je 49 let, mrtvega pa so ga našli policisti v njegovi hiši v Miamiju na Floridi. Odzvali so se na klic na pomoč v dopoldanskih urah v torek po lokalnem času in odhiteli na kraj. Vzrok smrti še ni znan, preiskava pa je v teku. 

49-letnega DJ-a so sicer pretekli mesec policisti aretirali. Razlog? Ženska ga je obtožila spolnega napada in slednje prijavila policiji. Kot poroča britanski časnik BBC, gre prav tako za didžejko, do napada pa je prišlo po skupnem nastopu. Morillo je obtožbe zavračal, testiranje pa je pokazalo prisotnost njegove DNK. Morillo bi se moral v petek zagovarjati na sodišču.

49-letni Kolumbijec z ameriškim potnim listom je sicer nastopil tudi v Ljubljani. Za portal odkrito.si je takrat spregovoril o mamilih, glasbenem ustvarjanju in krizi srednjih let. Intervju si lahko preberete na priloženi povezavi

Profimedia
Mrtvega so ga našli v njegovi hiši v Miamiju na Floridi.