ZVEZDNIŠKO

Lady Gaga pometla z vso konkurenco

N.S.
1. 9. 2020, 21.00
Deli članek:

V New Yorku so podelili že malce »izpete« nagrade priljubljene glasbene televizije. Zvezda večera je bila Lady Gaga, ki je domov odnesla kar pet nagrad, pevec The Weeknd pa je dobitnik najprestižnejše nagrade večera – prevzel je srebrni kipec za najboljši video leta.

Profimedia
Lady Gaga je dokazala, da je nepremagljiva.

Podelitev nagrad MTV za glasbene spote že nekaj let ne dosega tega, kar je nekoč, ko je praktično ves svet gledal in navijal za zvezdnike, ki so se borili za laskave kipce.

A zato so organizatorji letos, kljub situaciji s koronavirusom, zastavili šov na veliko. Prireditev, ki je potekala brez občinstva, je vodila filmska igralka in glasbenica Keke Plamer. Nastopi, ki jih je v živo prenašala glasbena televizija, pa so se zgodili na različnih prizoriščih. Dogodek je zaradi pandemije koronavirusa upošteval vse usmeritve glede ohranjanja socialne distance in ob tem se je izkazal za izjemno uspešnega. Ob nujni izpustitvi nekaterih segmentov je bila prireditev bolj strnjena in se je zaključila v nekaj več kot dveh urah.

BOJ ZA NAGRADE

Lady Gaga je prejela kar pet nagrad – za najboljšo izvajalko leta, za najboljše sodelovanje, fotografijo v videospotu, za pesem leta ter tudi nagrado tricon. Ravno ta je počastila njen talent, ki zaobsega področja glasbe, filmskega sveta, filantropije ter modnega izraza. »To mi pomeni več, kot si sploh lahko mislite. Glasbo sem ustvarjala že, ko sem bila deklica, imela sem resnično velike sanje, a nikoli si nisem mogla predstavljati, da bom prejela nagrado, ki bo počastila toliko mojih strasti,« je v govoru povedala pevka. The Weeknd je prejel nagrado v kategoriji najboljši R&B in najpomembnejšo nagrado za videospot leta. Pojasnil je sicer, da se v tem trenutku zaradi dogodkov v svetu ne more veseliti ob uspehu, in dejal: »Pravica za Jacoba Blaka in pravica za Breonno Taylor. Hvala.«

Profimedia
The Weeknd si je za prevzem nagrade omislil poseben mejkap, da je bil videti kot pretepena žrtev nasilja nad temnopoltimi.