POKLON MAMI

Za združitev je kriva pokojna mama Diana

N.S.
1. 9. 2020, 20.20
Posodobljeno: 1. 9. 2020, 21.39
Deli članek:

Britanska princa Harry in William sta v skupni izjavi za javnost razkrila načrte glede praznovanja rojstnega dne njune mame, princese Diane, kar je razlog, da sta ponovno združila moči.

Profimedia
Princa sta pozabila na nesporazume in za mamo Diano spet združila moči.

Nekdanja žena princa Charlesa, princesa Diana, je življenje izgubila v prometni nesreči v Parizu 31. avgusta 1997, sinova pa po njeni smrti ta dan tradicionalno obeležujeta skupaj.

Prihodnje leto bi princesa praznovala 60. rojstni dan in ob tej priložnosti sta princa najavila kip v njeno čast. To je bil njun prvi skupni nastop, potem ko se je Harry s svojo Meghan preselil v Združene države Amerike. Kot je znano, bo Dianin kip dobil svoje mesto na posestvu, ki pripada Kensingtonski palači, in sicer na predelu Sunken garden. »Kip bo postavljen z namenom, da obeleži dvajseto obletnico njene smrti in počasti njen pozitivni vpliv na prebivalce Velike Britanije in ljudi po vsem svetu,« sta princa povedala v izjavi za javnost, v njej pa je zabeleženo tudi: »Princa upata, da bo kip pripomogel k temu, da bodo ob pogledu nanj vsi bodoči obiskovalci Kensingtonske palače razmislili o življenju njune matere in njeni zapuščini.« Vsekakor so bili ponovne združitve bratov, ki sicer že nekaj časa živita ločena in brez stikov, veseli številni oboževalci.