Zabava

Šarmanten Jonas in ekstaza Slovenk

N.S.
29. 8. 2020, 20.45
Posodobljeno: 29. 8. 2020, 22.02
Deli članek:

V sklopu priljubljenega Festivala Ljubljana je v središču prestolnice potekal koncert izjemnega vsestranskega umetnika Jonasa Kaufmanna ob spremstvu Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko maestra Jochena Riederja, ki je več kot navdušil obiskovalce.

Mediaspeed
S svojim petjem je očaral več tisoč ljudi na Kongresnem trgu in na koncu imel kar pet bisov, saj ga niso spustili z odra!

Čeprav je zaradi koronaomejitev sedeže na Kongresnem trgu dobilo le 500 ljudi, se je za ograjo trla nepopisna množica, ki nikakor ni želela zamuditi koncerta opernih arij svetovno znanega tenorista.

arhiv FL
Glas in stas – Jonas Kaufmann

Nemški operni pevec Jonas Kaufmann je znan kot operni in koncertni pevec z izvrstno tehniko. Z izjemnimi karizmatičnimi uprizoritvami se enako dobro znajde v osrednjih vlogah nemškega, francoskega in italijanskega opernega repertoarja, kot tudi v intimnih samospevih nemškega lieda. Leta 1999 je prvič gostoval na festivalu v Salzburgu, sledili so vrhunski nastopi v najsijajnejših operah in dvoranah po svetu; od leta 2001 je bil angažiran v operi v Zürichu, od koder je krenila njegova mednarodna kariera: nastopi na salzburškem festivalu, v čikaški operi, pariški operi, londonskem Covent Gardnu, milanski Scali, nemški operi in državni operi v Berlinu, dunajski državni operi, newyorški metropolitanski operi vse do bayreuthskega festivala leta 2010. Nad znanim pevcem pa so vzdihovale tudi številne znane Slovenke, ki so si enotne – Jonas ima glas in stas!

Mediaspeed
Na koncertu sta več kot uživala tudi znan odvetnik Peter Čeferin in Rija Čič.

Mediaspeed
Omreženi nad Jonasom: pisateljica Vesna Milek in pevka Nuška Drašček