junak

Bodoči kralj na skrivaj delal kot prostovoljec

N.S.
9. 6. 2020, 20.55
Deli članek:

Ob vseh novicah, ki prihajajo iz Velike Britanije, izstopa ena zelo dobra, ki jo je razkril kar sam princ William. V času pandemije koronavirusa je opravljal delo, za katerega razen njegove družine ni vedel nihče.

Profimedia
Princ William je znova dokazal, da ima veliko srce.

Bodoči britanski kralj je bil namreč kot prostovoljec aktivno vključen v pomoč ljudem v stiski, in sicer na krizni liniji, kot poročajo britanski mediji.

Krizna linija, ki deluje prek tekstovnih sporočil, je po besedah prinčeve fundacije na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, William pa se ji je priključil, ko so mu to dopuščali urnik in obveznosti. Priljubljeni princ je tako v tem času ljudem v stiski svetoval prek sporočil znotraj storitve Shout, ki jo je osnoval v sodelovanju z ženo Kate Middleton ter bratom, princem Harryjem, in Meghan Markle.

Profimedia
Vojvoda in vojvodinja Cambriška veliko časa posvetita dobrodelnosti.

Na svojem instagram profilu, ki ga imata William in Kate, sta v sporočilu za javnost razkrila, da sta v času karantene pomagala ljudem, ki imajo psihične težave. William je vesel, da je lahko končno razkril skrivnost, ki jo je dolgo čuval zase. »Z vami bi želel deliti skrivnost, da sem del prostovoljne ekipe, ki deluje kot pomoč ljudem v stiski. Linija deluje kar 24 ur na dan, sedem dni v tednu in povezuje ljudi z usposobljenimi prostovoljci, ki jim nudijo pomoč, ko jo najbolj potrebujejo,« je povedal William in dodal: »Komunikacija med osebo v stiski in prostovoljcem deluje na način dolgoročne podpore, ljudem pa omogoča, da se umirijo in prebrodijo krizo.« V prostovoljni sistem je vključenih kar 1800 prostovoljcev, med njimi tudi bodoči britanski kralj, ki se je s tem še bolj priljubil britanskemu ljudstvu, ki je princa zasulo z zahvalnimi sporočili in podporo. S tem si je princ še dodatno pridobil naklonjenost ljudi, ki si ga gotovo želijo za svojega kralja.