NESPORAZUM

»Nikoli nisem hotela naziva milijarderka!«

N.S.
7. 6. 2020, 20.20
Posodobljeno: 7. 6. 2020, 20.20
Deli članek:

Ugledna revija Forbes se je odločila resničnostni zvezdnici Kylie Jenner odvzeti naziv najmlajše milijarderke na svetu, saj naj bi prirejala zneske prodaje svojih kozmetičnih izdelkov in tako zavajala potrošnike.

Profimedia
Njeno kozmetično podjetje v resnici ni imelo toliko zaslužka, kot je prikazala na papirju.

Marca lani je priznana revija Forbes objavila seznam milijarderjev, na katerem se je kot najmlajša ženska znašla podjetnica in resničnostna zvezdnica Kylie Jenner.

Mnogi pravijo, da je za škandal in prirejanje številk podjetja kriva Kyliejina mama, matriarhat družine Karadashian-Jenner, Kris Jenner, ki naj bi poskrbela, da je hčerka prišla na seznam milijarderjev. 

Poimenovanje Kylie Jenner kot najmlajše osebe, ki je do bogastva prišla sama, je bilo že od začetka sporno. Kritiki so reviji očitali neupoštevanje dejstva, da se je Jennerjeva v svetu zabave uveljavljala že prek družinskega resničnostnega šova Kardashianovi, kjer se je pojavila kot majhna deklica, in si tako začela ustvarjati ime in znamko. Kozmetični imperij je začela snovati leta 2015 in sestavljata ga dve veji – Kylie Cosmetics in Kylie Skin. Kylie je lani sporočila, da prodaja kar 51 odstotkov svojega deleža znamke lepotnemu gigantu Cotyju, s čimer naj bi zaslužila 540 milijonov evrov. Forbes poroča, da je družinski računovodja oddal davčno napoved, iz katere je razvidno, da je podjetje s prodajami izdelkov zaslužilo 270 milijonov evrov leta 2016 in nekaj manj kot 300 milijonov naslednje leto, kar naj bi bila popolna laž. Prave številke je javnosti sporočil kozmetični gigant Coty, ki je lani postal delni lastnik podjetja mlade vplivnice.

OSTALA BREZ NAZIVA

Kylie in njeno družino je revija obtožila napihovanja profitabilnosti podjetja, katerega zaslužek je v resnici veliko manjši od navedenega. Njen posel naj bi bil občutno manj donosen, mesto na lestvici pa si je zaslužila tudi s prirejanjem davčne napovedi. Kardashian-Jennerjevi naj bi uporabili nenavadne trike, da bi prikazali astronomske zaslužke kozmetičnega imperija, ki pa v resnici niso tolikšni. Na odločitev vodstva revije se je odzvala tudi zvezdnica, ki je obtožbe označila za netočne in nedokazljive. Poudarila je, da nikoli ni poskušala pridobiti mesta na lestvici in še manj lagati, ter dodala, da ima opraviti z veliko pomembnejšimi rečmi, kot je prirejanje informacij, koliko denarja poseduje. No, zdaj pa je revija Forbes pripravila novo lestvico, tokrat seznam najbolje plačanih zvezdnikov. Na njej sta tako Kylie Jenner kot njen svak Kanye West. Med top deset pa sta se med drugimi uvrstila športnika Roger Federer in Lionel Messi.