ENAKOST

Voditelj RTV Slovenija David Urankar suspendiran za dva meseca

E.J.
7. 6. 2020, 19.40
Posodobljeno: 7. 6. 2020, 19.42
Deli članek:

Žena voditelja na nacionalni televiziji Ajda Rotar Urankar je razkrila, zakaj je bil njen soprog dva meseca odsoten s televizijskih ekranov.

Revija Zvezde
Kaže, da je bil David Urankar vendarle deležen sankcij zaradi sodelovanja v referendumski kampanji.

Priljubljeni voditelj na nacionalni televiziji David Urankar, ki vodi oddaji Dobro jutro in Avtomobillnost, naj bi bil pred štirimi leti suspendiran z RTV Slovenija, je v nedavnem zapisu na družbenem omrežju zapisala njegova žena Ajda Rotar Urankar. »Pred štirimi leti je bil David suspendiran za dva meseca z nacionalne televizije, ker je rekel: 'Vsi bi morali imeti enake pravice.'« Takrat, pred štirimi leti, se je David vključil v referendumsko kampanjo o pravicah istospolnih oseb in nato v času kampanje dva meseca ni vodil oddaje Dobro jutro, čeprav so takrat na RTV Slovenija zanikali, da je prišlo so suspenza, temveč le ni pripravljal oddaj za naprej; torej da do suspenza ni prišlo, le v času kampanje ni nastopal kot voditelj. Enako se je zgodilo Manci Košir, ki takrat iz istega razloga ni vodila oddaje Čas za Manco.

PODPORA ZA FLOYDA

Ajda je svoj zapis pospremila s sliko dveh rok, ki kažeta srček, saj je informacijo delila v luči dogajanja v ZDA, kjer potekajo protesti zaradi smrti temnopoltega Američana Georgea Floyda, in se tako pridružila številnim znanim Slovenkam in Slovencem, ki so javno izrazili svojo podporo enakosti za vse.