Okužena tudi hčerka

Manjše žarišče novega koronavirusa na Jesenicah, včeraj še ena okužba več

L.K.
7. 6. 2020, 19.23
Posodobljeno: 7. 6. 2020, 19.27
Deli članek:

Začelo se je z medicinsko sestro na gastroenterološkem oddelku jeseniške bolnišnice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto so pristojni opravili 229 testiranj in potrdili eno okužbo z novim koronavirusom. Skupno je bilo v Sloveniji tako doslej potrjenih 1485 primerov okužbe.

Začelo se je z medicinsko sestro

Po podatkih spletne strani Sledilnik za covid-19 so eno okužbo v soboto potrdili na Jesenicah. Sicer je bilo v soboto v državi 17 aktivno okuženih.

Kot smo že poročali, se je v zadnjih nekaj dneh žarišče okužb pojavilo na Jesenicah. Spomnimo. Potem ko so okužbo potrdili pri medicinski sestri na gastroenterološkem oddelku jeseniške bolnišnice, so to zaprli za obiskovalce, na omenjenem oddelku pa spremenili delo. Oba ukrepa sta še vedno v veljavi, izjema sta le pediatrični oddelek in porodniški oddelek: v primeru prvega je dovoljena prisotnost zdravega starša ali skrbnika, v drugem partnerja.

Kot se je izkazalo, se je z novim koronavirusom okužila tudi hčerka omenjene medicinske sestre, zato je moral njen razred na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice v 14-dnevno karanteno. Testiranja v jeseniški bolnišnici doslej niso potrdila drugih okužb, bodo pa testiranje zaposlenih in bolnikov ponovili v sredo. Do takrat v veljavi ostajajo vsi sprejeti ukrepi za preprečevanje širitev okužbe.