OBISK

Podoknica za mamo, ki biva v domu za upokojence

Eva Jandl
12. 5. 2020, 20.59
Posodobljeno: 12. 5. 2020, 20.59
Deli članek:

»Še malo, pa se spet najdemo v objemu,« je prepričana Tanja Ribič, ki je za svojo mamo in ostale varovance z družino zapela pod balkonom doma za upokojence.

Osebni arhiv
Tako so Tanja Ribič, Branko Đurić in njuni hčerki peli pod balkonom doma za starejše.

Tanja Ribič je ponosna Zasavka iz Trbovelj. Rada pove, da je zelo navezana na svoja starša, očeta Edija in mamo Jožico. Slednja sta se na stara leta preselila na Štajersko, od koder je doma mama Jožica, in Tanja ju je obiskala, kadar je le utegnila, kmalu pa sta se oba preselila v dom za starejše v Šmarju pri Jelšah – najprej oče, pozneje pa še mama. Lani je sporočila, da je oče odšel v mirnejši svet, mama Jožica pa je ostala v domu za upokojence, kjer so jo redno obiskovali. Mama je bila sicer devet let mlajša od očeta in je pred prihodom v dom živela sama.

OBISKI LE NA PROSTEM

Kot vsi med časom karantene je bila tudi Tanja najbolj žalostna, da ni mogla objeti in pozdraviti svoje mame. Zato je vsa družina – Tanja, soprog Branko Đurić in obe hčerki, Zala in Ela – Jožico obiskala v domu in ji zapela pod oknom ter razveselila tako njo kot tudi vse ostale stanovalce in osebje. Zaradi koronavirusa je bil ravno dom starejših v Šmarju pri Jelšah eden najbolj prizadetih, zato so obiske prepovedali, pred domom pa so stanovalce razveselili tudi drugi glasbeniki. Ob strogem upoštevanju ukrepov so obiski trenutno ponovno dovoljeni, sicer le na prostem pod balkoni in na terasah; torej na prostem – podobno, kot je družina Ribić Đurić obiskala Jožico.