Družinske zdrahe

Meghan Markle očeta označila za lažnivca

J.P.
21. 4. 2020, 09.12
Posodobljeno: 21. 4. 2020, 14.26
Deli članek:

Razkol je očeta in hčerko spravil na sodišče.

Profimedia
Meghan Markle

Saga o odnosu, ki ga ima Meghan Markle s svojim očetom Thomasom, je dolga in zapletena. Družina je dodobra razklana: na eni strani sta vojvodinja Sussekška in njena mama Doria Ragland, na drugi oče ter njena polsestra Samantha in polbrat Thomas. 

Nerealna pričakovanja

Iz dokumentov, predloženih za zaslišanje, ki bo na enem od londonskih sodišča ta petek (potekalo bo na daljavo), je razvidno, da vojvodinja objavo odlomkov iz pisma očeta, v katerem je februarja lani pisala o njegovem ravnanju, smatra za vdor v zasebnost, kršitev avtorskih pravic in zlorabo osebnih podatkov. Mail on Sunday sicer piše, da njena pričakovanja glede zasebnosti, ki naj bi ji pripadala kot članici britanske kraljeve družine, niso bila razumna in da se z očetom nista sporazumela, da bi moralo pismo ostati zasebno.

Profimedia
Thomas Markle z malo dojenčico Meghan

Profimedia
Thomas Markle

Lažnivec; o njihovi nameri ni vedela ničesar

Iz niza sporočil, ki sta si jih Meghan in princ Harry izmenjala z njenim očetom, je nadalje razvidno tudi, da sta dvomila v njegove razloge za neudeležbo na poroki, a sta mu vseeno nudila zaščito in ga naprošala, naj ne govori z mediji. Kar pa mu ni bilo pogodu – »opravičil« se jima je, ker jima je njegov srčni infarkt prekrižal načrte.

V predloženih dokumentih je mogoče zaslediti tudi, da oče ni bil iskren, ko so ga pobarali in poziranju za fotografa. Spomnimo: v dnevih pred kraljevo poroko, 14. maja 2018, se je Thomas dogovoril z britanskim fotografom, da ga fotografira, kot da ne bi vedel za to, čeprav sta ga Sussekška, kot že omenjeno, prosila, naj ima v mislih njuno zasebnost.

Meghanini odvetniki nadalje trdijo, da ni vedela, da je pet njenih najbližjih prijateljev spregovorilo za ameriško revijo People v upanju, da izboljšajo njeno javno podobo, ki jo najbolj kazi ravno njen odnos z očetom. Prispevek, objavljen 18. februarja lani, je temeljil tudi na pismih, ki sta si jih izmenjala z odtujenim očetom.