Dalmatinski vetrič na slovenski glasbeni sceni:

To je moški, ki bo obnorel Slovenke!

T. R.
12. 3. 2020, 14.09
Posodobljeno: 12. 3. 2020, 15.39
Deli članek:

Svetli lasje, bleščeč nasmeh in modre oči - to je 25-letni hrvaški pevec Dino Petrić, ki bo zagotovo obnorel Slovenke. Pod okriljem našega producenta je izdal izdal novo pesem z naslovom Vino i noć in sprašujemo se, če je to pravzaprav formula za novo zvezdo, ki se je čez noč pojavila tudi pri nas ...

Neo Visuals

Dino Petrić je 25-letni hrvaški pevec iz Dalmacije, ki je nase opozoril v najbolj gledani hrvaški oddaji A strana in The Voice. Simpatični svetlolasec, ki z nagajivim pogledom in modrimi očmi ter nalezljivim nasmeškom osvaja srca deklet po Hrvaški, je praktično čez noč kot meteor priletel tudi na slovensko glasbeno sceno. V preteklih dneh je namreč predstavil novo pesem, ki nosi naslov Vino i noć.

Simpatični mladenič je prepričal slovenskega producenta

‘’Ko spoznam nekoga, ki me prepriča in pri komur začutim, da lahko ustvarimo večjo zgodbo, se enostavno ne morem upreti, da ne bi poskusil,’’ o novem vetru na slovenski glasbeni sceni pravi eden izmed najbolj uspešnih glasbenih ustvarjalcev pri nas, Raay, ki poudarja, da so vrata in ušesa ekipe Raay Music vedno na preži. Njegov največji “bum” je bil v zadnjih letih Luka Basi, ki je trenutno verjetno celo najpopularnejši glasbenik pri nas. Pred kratkim pa je Raayeva ekipa naznanila nov uspeh in pričela sodelovanje z enim najboljših mladih pevcev na hrvaškem, Dinom Petrićem. Zanj napoveduje, da je po Luki Basiju, BQL, Niki Zorjan, Polkaholikih, tisti, ki bo naslednja velika stvar tudi v Sloveniji. Dino Petrić je tudi prvi od naših “sosedov”, ki je glasbeno kariero prepustil slovenski ekipi.

Neo Visuals

‘’Ničesar nisem imel za izgubiti, zato sem se odločil, da Raayu pošljem sporočilo,’’ zadržano pove Dino in doda, da niti v sanjah ni pričakoval, da bo to pravzaprav začetek njune skupne zgodbe. S tem pa tudi začetek kariere v Sloveniji. ‘’Ker je Hrvaška tako dobro odprla vrata našemu Luki Basiju, tudi jaz nisem dvakrat razmišljal, da odprem vrata enemu najboljših pevcev, da ga spoznajo pri nas. Dobro se z dobrim vrača in v to sem prepričan,’’ hudomušno pripomni Raay, ki doda, da je sedaj, po enem letu, končno napočil trenutek, da se tudi Dino predstavi slovenski javnosti in zasije v vseh svoji luči.

‘’Med nama je takoj kliknilo,’’ navdušeno pove simpatični glasbenik in doda, da delo z Raayem ni težko, saj kmalu spoznaš, kako dober občutek ima za glasbo in izvajalce. ‘’Lahko povem, da sem ponosen na dejstvo, da mi je zaupal eden izmed izvajalcev, ki ga po glasu primerjajo celo s Tošejem Proeskim, po svojih zabavah in energiji pa z največjimi in najbolj energičnimi izvajalci pri naših sosedih,’’ ponosno pove Raay, ki razkriva, da so prihajajoči glasbeni hiti Dina Petrića že napisani.

Obožuje vse, kar je slovenskega ... 

Pa je mladi Dino, ki prihaja iz Hvara, sploh pripravljen na ustvarjanje pri nas – zna morda že kakšno slovensko besedo? ‘’Prav veliko besed ne znam še – znam predvsem tiste, ki jih Raay pogosto uporabi v studiu, med tem ko ustvarjava … na primer ‘’še enkrat’’ ali pa ’’počakaj’’,’’ navihano pripomni in obljubi, da se bo v kratkem naučil tudi našega jezika.

Neo Visuals

Če ne zaradi drugega, morda celo zaradi deklet, saj pravi, da so Slovenke prelepe. ‘’Všeč so mi dekleta, ki so naravna, iskrena in imajo tisto nekaj, kar me pritegne,’’ pripomni simpatični pevec, ki pa je glede svojega ljubezenskega stanu zelo skrivnosten. ‘’Lahko bi rekli da sem zaljubljen ves čas … v življenje, v glasbo, v tople kraje in še bi lahko naštevali,’’ pove skozi smeh in doda, da bi svoje sanjsko dekle zagotovo peljal na katero od toplih destinacij – morda na Kubo, Tajsko ali pa Maldive. ‘’O rajskih krajih sicer trenutno lahko le sanjam, saj sem trenutno razpet med Zagrebom in Ljubljano … čeprav če sem lahko za trenutek iskren, moram priznati, da se zaljubljam v atmosfero tukaj pri vas,’’ še doda in poudari, da ker nikoli ne veš, kam te odnese pot življenja, ne izključuje možnosti, da bi pri nas tudi ostal.

Naj vas Dino Petrić s svojo skladbo Vino i noć popelje v poletje >>>