Pravita, da je vse zaman

Zanju je po 15 letih pred kamere stopila Tina Gaber

E.J.
29. 9. 2019, 07.55
Deli članek:

Slovenski Rusko Richie in legendarni balkanski pevec Alen Islamović sta posnela prvi skupni duet, Alen pa je navdušen nad lepotico Tino Gaber, ki je nastopila v videospotu.

Aleš-Rod
Alen Islamović in Rusko Richie

Na Radiu Aktual smo se srečali z dvema izjemnima glasbenikoma, slovenskim Ruskom Richiejem in legendarnim rokerjem, nekdanjim članom skupin Bijelo Dugme in Divlje jagode Alenom Islamovićem (62). Posnela sta namreč prvi skupni duet z naslovom Džaba, džaba. »Imava skupnega prijatelja, ki je tudi producent mojega zadnjega albuma, ki sem ga izdal pred tremi meseci. Rusko je namreč izrazil željo, da bi skupaj posnela duet, prišel je v Zagreb in mi predstavil pesmi, ki jih je ustvaril. Jaz sem izbral pesem, saj mi je ta melodija bila zelo všeč, le s tekstom nisem bil zadovoljen. Na morju sem si vzel čas, napisal novi tekst in pesem sva posnela,« nam je zaupal Alen. Rusko ne skriva, da je sodelovanje z Alenom zanj velika čast, saj si je z Alenom, do katerega goji globoko spoštovanje, že dolgo želel posneti pesem.

N.S.
Alen Islamović in Rusko Richie z voditeljem na Radiu Aktual Mitjo Grajzarjem

Nastop prijateljice Tine

»Ravnokar smo posneli še videospot in moram reči, da se je vse skupaj res lepo poklopilo. Zgodba spota je seksapilna, pesem sicer govori o izgubljeni ljubezni, kjer se fant trudi znova obuditi ljubezen dekleta, a zaman. Alen mi najprej ni verjel, da je beseda oziroma fraza »džaba« znana Slovencem in da jo tudi sami uporabljamo, ko želimo poudariti, da je nekaj zaman, zastonj,« pravi Rusko. »Posebej pa sem ponosen, da v videospotu nastopa Tina Gaber, ki je tako po dolgih 15 letih znova stopila pred kamere. S Tino se namreč že dolgo poznava in ona bi morala nastopiti že v mojem prejšnjem videospotu, vendar je bila takrat v tujini. Ko pa sem jo znova prosil in povedal, da pojem z Alenom, je takoj pristala.«

Facebook
Nekdanja misica, sociologinja in registrirana lobistka Tina Gaber je Ruskova prijateljica in je za novi duet po dolgem času, kar 15 letih, nastopila v videospotu.