investicije

Kako je veliki O'Neal izgubil svoj denar

B.K.
29. 8. 2019, 19.20
Deli članek:

Nekdanji profesionalni košarkar Shaquille O'Neal ima poleg uspešne športne in glasbene kariero tudi nekaj investicijskih uspehov.

Profimedia
Shaquille O'Neal

Nekdanji košarkar ameriške lige NBA Shaquille O'Neal je bil zgodnji investitor v podjetje Google. Danes si lasti tudi delnice Appla in nočnih klubov v Las Vegasu. V lasti ima tudi dve franšizi restavracij v mestu greha.

A O' Neal ni denarja vedno nalagal v prave projekte, je priznal za ameriško televizijo CNBC. Ko je bil še mlad je mnogokrat izgubil velikanske vsote denarja. Njegova najslabša odločitev je bila invsticija v podjetje, ki je izdelovalo papir. »Izkazalo se je, da gre za goljufijo,« je dejal O'Neal, ki je v mlajših letih načeloma investiral v podjetja, ki so obljubljala hiter zaslužek. »Če mi je kdo rekel, daj mi milijon in v treh letih boš dobil 10 milijonov – takšne ponudbe sem vzel prav vsakič. Brez raziskav in brez potrebne skrbnosti.«

Reuters
Shaquille O'Neal

Danes ima legendarni košarkar drugačno strategijo, ki jo je pobral od ustanovitelja spletnega trgovca Amazon, Jeffa Bezosa. »Veliki Jeff Bezos je rekel, če investiraš v stvari, ki bodo spremenile življenja ljudem, boš v večini primerov zmagal. Naučil sem se, da šele ko preneham razmišljati o donosu, postanem uspešen,« je še dejal O'neal.