MELODIJE MORJA IN SONCA 2019

Bernarda žarn in Lorella Flego: Deliva si avanture, skrivnosti in želje

E.J.
4. 7. 2019, 20.45
Deli članek:

Že 39. glasbeni festival na Obali bosta znova vodili ženski voditeljici, ki pravita, da je na odru najpomembnejša – kemija!

ZEN
Voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn bosta očitno postali nova stalnica tega festivala s skoraj 40-letno tradicijo.

Glasbeni festival Melodije morja in sonca prirejajo od leta 1978. Najprej je bilo prizorišče v Piranu, takoj naslednje leto pa v Portorožu, kjer je festival potem največkrat gostoval, vmes pa je tri leta potekal tudi na Titovem trgu v Kopru.

Poletni glasbeni festival Melodije morja in sonca se bliža že častitljivi 40. obletnici. Lani smo bili priča veliki novosti – po devetih letih, ko je festival vodil usklajeni voditeljski par Lorella Flego (45) in Mario Galunič (49), se slednji za vodenje ni odločil, Lorella pa je za sovoditelja izbrala žensko – kolegico voditeljico Bernardo Žarn (42). »Nisva le kolegici, ampak prijateljici, in želela sem, da Marievo mesto zasede nekdo, s komer imam prijateljsko vez,« je povedala modna poznavalka Lorella. Sodelavki in prijateljici sta lanski festival odlično odvodili, zato bosta letos znova skupaj na odru. »Kar je zame najpomembnejše, pa je kemija in ta kemija bo, tako kot lani, prisotna tudi letos. Z Bernardo sva prijateljici in sva delili marsikatero avanturo, skrivnost in željo. Zdi se mi, da bi lahko skupaj na odru stali tri dni zapored in še vedno bi lahko povedali kaj novega občinstvu, hkrati pa se imeli izredno dobro.«

LANI SLAVILA SIRKOVA

Simpatična Bernarda Žarn pravi, da ima na lanski festival lepe spomine, treme kanček manj, predvsem pa si želi, da bi z Lorello ponovno poskrbeli za sproščeno vzdušje. »To je in mora biti praznik veselja, sproščenosti, a gotovo tudi kančka glamurja. To je festival s častitljivo tradicijo in ta si zasluži spoštovanje,« pa pravi Bernarda. Za nagrade Melodij morja in sonca se bo potegovalo 14 skladb. Lani je slavila Lea Sirk (29) s skladbo Moj profil, v vmesnem programu na festivalu pa bo nastopila tudi letos.