Razkol v kraljevi družini

Se bosta Harry in Meghan selila v Afriko, samo da bi šla stran od Williama in Kate?

J.P.
24. 4. 2019, 07.44
Posodobljeno: 24. 4. 2019, 07.52
Deli članek:

Bosta Meghan Markle in princ Harry postala kralj in kraljica Afrike?

Profimedia
Meghan Markle in princ Harry

Iz pisanja nekaterih britanskih medijev je razvidno, da je Otok postal premajhen za tamkajšnjo kraljevo družino.

Iz žepov davkoplačevalcev

Odkar se je poročila v britansko kraljevo družino, se je vojvodinje Sussekške prijel nič kaj ugleden vzdevek "Meghan Antoaneta" po francoski kraljici Mariji Antoaneti iz 18.stoletja, znani po svojem razkošnem življenju. Poroka Meghan Markle in princa Harryja naj bi stala 40 milijonov ameriških dolarjev (približno 35 milijonov evrov); zabava za novorojenčka oziroma "štorkljafest" v New Yorku je stala 500.000 dolarjev (približno 440.000 evrov), kar sta sicer krili Serena Williams in Amal Clooney, a so britanski davkoplačevalci vseeno morali založiti za varnostno službo. Tu je še prenova njunega novega luksuznega domovanja, ki jima ga je podarila britanska kraljica Elizabeta II., ki naj bi stala že več kot 4 milijone dolarjev (približno 3,5 milijona evrov). Frogmore Cottage bodo med drugim ozaljšali z dvojnim stopniščem in novimi ognjišči. Tudi to bo padlo na pleča davkoplačevalcev.

Ne vedo, kaj bi z njuno slavo

Sunday Times je poročal, da se je dvorjanom Sussekških utrnila ideja o selitvi v Afriko po rojstvu otroka, ker da sicer ne vedo, kaj storiti z njuno slavo in vplivom, tolikšna naj bi namreč bila. Bali naj bi se celo, da bo Meghan še "večja", kot je bila Harryjeva mama princesa Diana. Na tem mestu velja omeniti, da je bila Diana poročena s princem Charlesom, torej prvim v vrsti za prestol in naslednjim kraljem. Princ Harry je trenutno na šestem mestu, zato ju v tem pogledu precej prekašata "rivala" princ William in njegova žena Kate Middleton, ki bosta nekega dne kralj in kraljica.

Par naj bi se v Afriko odpravljal tudi zato, da bi razdalja utišala razprtije med kraljevima zakonskima paroma, saj da se ženi menda ne prenašata. Meghan in otrok bi prav tako lahko raziskala svoje afriške korenine, še pišejo britanski mediji. Kakorkoli že, govoric o selitvi na drugo celino v Buckinghamski palači niso zanikali.