Zabava

Klapa Rišpet vas čaka pod zvezdami

nn
10. 4. 2019, 14.36
Posodobljeno: 10. 4. 2019, 14.41
Deli članek:

Klapa Rišpet je ena najmlajših hrvaških klap, saj je bila ustanovljena šele leta 2011. Osnoval jo je splitski skladatelj Pero Kozomara, kateri je javnosti poznan po veliko uspešnicah, med drugim: “Ne more mi bit”, “Bura”,“Zora bila”, “Još ne mogu pristat volit”... in mnoge druge.

Osebni arhiv izvajalcev
Klapa Rišpet

V nekaj letih je Klapa Rišpet s svojimi avtorskimi skladbami in z odličnimi priredbami starih, dalmatinskih uspešnic uspela pridobiti številne oboževalce. Tako so leta 2013 zmagali na Splitskem festivalu s pesmijo “Caca”, prav tako pa je istega leta izšel njihov prvi album “Kad je pošla ca” s številnimi hiti. Na Youtubu je pesem “Prsti zapleteni”, ki jo prepevajo z dalmatinsko pevko Jeleno Rozgo, zbrala več kot osem milijonov ogledov, prav tako pa imajo po več milijonov ogledov tudi druge uspešnice.

Zato ni presenetljivo, da je Klapa za naj klapski hit 2018 prejela nagrado Cesarica za pesem “Šta mi ljube očeš kazat”, ki ima na Youtubu prek pet milijonov ogledov.

Eventim
Koncert bo v Križankah 6. junija.

Klapa Rišpet, ki je v svojih sedmih letih delovanja postregla že s šestindvajsetimi pesmimi in devetnajstimi videospoti, prihaja v ljubljanske Križanke. Z romantiko nabit koncert se bo odvil 6. junija 2019 ob 21. uri. Klapa Rišpet pa je v goste povabila tudi Grupo Vigor in fantastičnega Joleta. Zato se obeta nepozabno doživetje!