Finale pokala

Princ William v hudi dilemi glede poroke

N.S.
6. 3. 2019, 06.52
Deli članek:

Priljubljeni britanski princ je zadnje dni pod hudim pritiskom, saj se bo moral odločiti, kaj bo počel 18. maja letos.

Profimedia
William je pod hudim pritiskom zaradi odločitve, kaj bo počel 18. maja letos.

Nenavadna novica, ki je preplavila britanske medije, je trenutno zelo vroča tema na Otoku, saj vsi čakajo, kaj bo storil britanski princ William.

Že drugo leto zapored bo finale pokala angleškega nogometa (FA Cup) potekal na isti dan kot kraljeva poroka. Že lani je moral William zaradi kraljeve poroke odpovedati udeležbo na finalu, letos pa se zgodovina ponavlja. Na dan finala bo namreč tudi poroka Lady Gabrielle Windsor, katere oče je bratranec kraljice Elizabete.

Profimedia
Lady Gabrielle Windsor si je za poročni dan s svojim izbrancem, poslovnežem Thomasom Kingstonom, izbrala 18. maj.

»Vojvoda Cambriški se je znašel v hudi dilemi, saj bi kot predsednik angleške nogometne zveze moral podeliti pokal zmagovalni ekipi na finalu, a je isti dan kraljeva poroka njegove sorodnice. Odločitev, katerega dogodka se bo udeležil, je samo njegova, kar mu predstavlja hudo težavo in verjetno povzroča glavobol,« je povedal vir z dvora. Težava je namreč v tem, da se najbolj izmed vseh gostov poroke veseli prav kraljica Elizabeta, saj je Lady Gabrielle njena ljubljenka, ki se je leta 2011 tudi sama udeležila Williamove poroke, zato zdaj vsi pričakujejo, da bo vrnil uslugo. Willam je zaradi tega pod hudim pritiskom, saj je moral udeležbo na finalu odpovedati že lani, ko sta se na dan tekme poročila njegov brat Harry in Meghan Markle. Le kako se se bo William odločil letos?