Rak limfnih žlez

Ganljiva zgodba Danijeline sestre

Teja Pelko
11. 9. 2018, 20.15
Posodobljeno: 8. 10. 2018, 16.43
Deli članek:

Ste vedeli, da ima tudi pri nas zelo priljubljena dalmatinska pevka Danijela sestro Izabelo, ki je tudi pevka?

last izvajalke
Izabela se po 20 letih premora vrača na sceno.

Izabela o Danijeli pravi, da se obnaša kot vsaka starejša sestra: boji se zanjo in je do nje zelo skrbna. Sicer pa pri njej najbolj ceni predanost svojemu poslu in obveznostim. »Česarkoli se loti, bo izpeljala do konca. Zelo je dosledna, medtem ko sem jaz povsem drugačna,« nam je zaupala Izabela.

Danijelina mlajša sestra je bila nekoč pevka skupine Stijene, na letošnjem splitskem festivalu pa se je predstavila kot samostojna izvajalka, in sicer s skladbo Opusti se, za katero je besedilo napisala Lara Hajderpasić

Danes 43-letna pevka je na tem festivalu nazadnje nastopila leta 2006. Tega leta je tudi posnela album, ki pa ga vse do danes ni objavila. Istega leta se je umaknila s scene, saj je potrebovala premor, toda zdaj se vrača.

V prostem času najraje prebere kakšno dobro knjigo, izvaja jogo in meditacijo ter vaje za glas, saj si želi napredovati na vseh področjih in ostati v kondiciji. Za telesno kondicijo poleg joge skrbi z veliko sprehodi, v kratkem pa se namerava podati tudi v fitnes, da malo definira mišice.


»Vse se je zgodilo zelo spontano. Ves ta čas sem bila na neki način v glasbi, pela sem v cerkvenem zboru pa tudi v neki skupini, ki ni bila medijsko izpostavljena. To sem tudi želela, saj sem se hotela malo umakniti od vsega. Potem pa se je zgodila prečudovita ekipa z Reke s producentom Aleksandrom Valenčićem in avtorjem glasbe Markom Tomasovićem na čelu.  Presrečna in izpolnjena sem, saj imam končno ekipo, ki gleda v isto smer,« nam je povedala Izabela. V obdobju, ko se je odmaknila od soja žarometov, je najbolj pogrešala neposredni stik z občinstvom, ki je po njenem mnenju najbolj iskreno in največje darilo za vsakega izvajalca.

»Obožujem interakcijo z občinstvom. Ni mi pomembno, ali je ljudi 20.000 ali 500,« pravi Izabela.

Pevka ima za sabo tudi zelo travmatično izkušnjo. Kot dijakinji so ji namreč diagnosticirali raka limfnih žlez. »Na začetku se nisem zavedala, kaj to pomeni. Mogoče je tako tudi bolje. Bilo je težko, a človek vse preživi. Najhuje je bilo jemati zdravila in se srečevati s predsodki. Zdravniki so bili prekrasni, vedeli so, kaj počnejo, starši pa so se zelo bali zame, saj se mi je bolezen ponavljala,« je za 24sata povedala Izabela. Mama Ivanka ji je bila med zdravljenjem v največjo oporo. Ves čas je bila z njo. O bolezni je toliko prebrala, da so jo zdravniki vprašali, ali je končala medicinsko fakulteto. Izabela je ob mamini podpori bolezen po desetih letih le premagala.

M24/Marko Vavpotič
Izabela je sestra pri nas zelo priljubljene pevke Danijele.

Trenutno ji v življenju manjka le še ljubezen. »A ta mora priti ob pravem času, ko ti je to usojeno. O tem ne moremo odločati, pa če se še tako trudimo. Verjamem, da nikoli ni prepozno,« je prepričana. Do takrat pa bo vso svojo ljubezen namenjala glasbi. »V popolnosti sem predana vsaki noti. Tista druga ljubezen pa – če se bo zgodila, bo dobrodošla,« nam je še dejala Izabela. Najbolj od vsega si želi, da bi ji služilo zdravje, saj bi občinstvu rada ponudila še zelo veliko stvari. Želi si uresničiti vse tisto, s čimer je začela davnega leta 1996.