KRALJEVI DVOR

Oddan zaželeni princ Konstantin Bavarski

Sonči Nered Čebašek
4. 9. 2018, 21.25
Posodobljeno: 4. 9. 2018, 21.46
Deli članek:

Svojo dolgoletno zaročenko Deniz Kayo je aristokrat pred oltar popeljal v romantični švicarski vasici v neposredni bližini mondenega letovišča Saint Moritz.

arhiv svet 24
Princ Konstantin in princesa Deniz

Princ Konstantin Bavarski (32) se nikoli ni izpostavljal v javnosti, kot se večina njegovih stanovskih kolegov z drugih evropskih dvorov. A sin princa Leopolda in princese Ursule, ki pripadata najmočnejši bavarski dinastiji Wittelsbach, je bil na seznamu zaželenih ženinov iz visoke družbe seveda zelo visoko.

Oba skrivnostna

Tako kot je daleč od zvedavih oči živel ženin, pa je v tančico skrivnosti zavito tudi zasebno življenje enaintridesetletne Deniz, ki sicer prihaja iz ugledne turške družine. Znano je le, da je bodočega moža spoznala v Londonu, kjer oba živita. On se v britanski prestolnici sicer giblje v finančnih krogih, kamor pa je po naključju vstopila tudi ona. Deniz, zdaj bavarska princesa,  je namreč priznana industrijska oblikovalka in tudi izumiteljica z diplomo s prestižne umetniške akademije. Njena inovacija je na primer igra Lego Backgamonn, trenutno pa na univerzi končuje samostojen projekt – ukvarja se z zdravstveno oskrbo starejših oziroma ustvarja izdelke, ki bi bolnikom in zdravstvenemu osebju olajšali življenje.

Primerno stanu

Svatje na poročnem obredu in kasnejšem slavju so bili primerni ugledni bavarski dinastiji. Manjkal ni noben član iz drugih nemških plemiških družin, veliko je bilo nemških umetnikov,  ki jih bavarska družina Wittelsbach finančno podpira, najpomembnejša gosta pa sta bila švedski princ Carl Filip in njegova soproga princesa Sofia.

arhiv svet 24
Švedski prestolonasledniški par – Carl Filip in Sofia.

Ta je zaradi svoje pestre preteklosti (bila je celo zvezda resničnostnega šova) vedno glavna tarča medijev, zato je upoštevala pravilo, da naj bi bila glavna zvezda poroke nevesta, in se je oblekla v zelo preprosto obleko in temno jakno.