Oče je ukrepal

36-letnik grozil Petri, hčerki nekdanjega predsednika vlade

R.T.
4. 9. 2018, 10.30
Posodobljeno: 4. 9. 2018, 10.37
Deli članek:

Moški, ki je grozil, je že na svobodi.

Instagram
Petra Sanader

Hrvaški politik Ivo Sanader je podal kazensko prijavo policiji v Crikvenici zaradi groženj, ki jih je na družbenem omrežju Instagram prejela njegova hči Petra

Prijavil je 36-letnega Crikveničana, ki med julijem in 30. avgustom letos Petri dvakrat namenil grozeča sporočila, poroča Novi list. 

Zoper Vedrana L. je državno odvetništvo začelo preiskavo  zaradi groženj Ivu Sanaderju in članom njegove družine, še najbolj pa Petri. Po zaslišanju je sodnik Vedrana izpustil na prostost in odredil previdnostne ukrepe ter mu prepovedal, da bi preko Instagrama navezoval stike s Petro.  

Profimedia
Petra in Ivo Sanader leta 2012

Osumljenec je Petri Sanader poslal dve sporočili: "Poslovi se od sestre in mame. Zadavil vas bom kot piščance. Vso družino vam bom pobil. Celo vas bom požgal."

V drugem sporočilu pa še: "Še nekaj, da ne boš mislil, da te lahko pred mano zaščitijo neumni hrvaški policisti. že dlje časa spremljam, kje se giblješ in počasi se bližaš svojemu koncu." In dodal še nekaj groženj o tem, kako jo bo iznakazil.

"Tudi na tvojo hišo bom vrgel šest bomb, ubil bom tvojo mamo in očeta lopova. Sem človek, ki drži besedo, in sem nad zakonom," je zapisal Vedran.