KRALJEVI DVOR

Meghan je kraljico načrtno prelisičila

Sonči Nered-Čebešek
3. 9. 2018, 20.45
Posodobljeno: 3. 9. 2018, 21.04
Deli članek:

Zahtevo kraljice Elizabete, naj čim manjkrat obleče svoje najljubše oblačilo – hlače, žena njenega vnuka princa Harryja Meghan Markle sicer dosledno upošteva.

Profimedia
Princ Harry in Meghan na dobrodelnem dogodku.

Odkar ji je kraljica pred dobrim mesecem priporočila, naj se oblači v krila ali obleke, se Meghan v hlačah resda še ni pojavila na nobenem javnem dogodku. Se pa se je 37-letnica, kot vse kaže, odločila, da se vrne h koreninam – kar se oblačenja tiče, seveda. Palača se je na njeno izzivanje odzvala na svoj način.

Rada jih je kazala

Meghan je namreč, dokler ni uradno postala dekle britanskega prestolonaslednika, na vseh dogodkih, kamor so jo povabili, nosila izjemno kratka oblačilca, da je lahko na ogled postavljala svoje lepe in dolge noge. Kot eni od glavnih igralk izjemno priljubljene serije Suits so različna vabila seveda deževala, njeno razkazovanje nog pa se ji je tudi obrestovalo. Postala je zaščitni obraz znamke svilenih nogavic, za kar so ji tudi plačali.

Profimedia
Meghan je s svojimi nogami tudi služila.

In jeseni leta 2017, ko sta se s princem Harryjem prvič skupaj pojavila v javnosti na igrah Invictus v Torontu, je svoja kratka oblačila pospravila – mnogi so mislili, da za vedno, a ni tako. »Če ne morem nositi elegantnih hlač, bom pa drugače furala svoj stil,« si je verjetno mislila vojvodinja … in ukrepala.

Dvorna cenzura

Na dobrodelnem dogodku v Londonu pred nekaj dnevi je Meghan ob princu Harryju, ki si za dogodek primerno nadel resno moško temnomodro obleko, osupnila. Nosila je sicer temen blazer priznane kanadske modne znamke Judit & Charles, a kaj, ko se je dolžina elegantnega oblačila končala visoko nad koleni.

Profimedia
Meghan leta 2014.

Gala humanitarni dogodek, ki je potekal v podporo dobrodelni organizaciji Sentebale, ki pomaga otrokom in mladim v južni Afriki, okuženim z virusom HIV in aidsom, in v sklopu katerega se je uprizorila tudi broadwayska uspešnica muzikal Hamilton, je na svoji uradni spletni strani zabeležila tudi Kensingtonska palača. A v obsežnem članku med številnimi fotografijami z dogodka ni niti ene, ki bi prikazovala Meghan Markle v celoti.

Taktika

»To, kar je Meghan naredila kraljevi družini, je sramota,« je menda splošno mnenje na dvoru, od koder pa je neuradno pricurljala tudi drugačna informacija, češ da je Meghan s to potezo poskušala izsiliti, da bo spet lahko nosila hlače. Če je vojvodinji taktiziranje s kraljico uspelo, pa bo kmalu jasno: če se bo v kratkem na kakšnem od dogodkov pojavila v hlačah, je zmaga njena.