Rupert ne popušča

Kosmata posvojenčka ju povsem obvladujeta

Teja Pelko
2. 9. 2018, 09.08
Posodobljeno: 26. 3. 2023, 08.57
Deli članek:

Harmonikar in klaviaturist knap'n'roll skupine Orlek Jure Tori je velik ljubitelj živali.

Osebni arhiv
Rupert se za dosego svojih ciljev poslužuje vseh sredstev.

Pred leti si je zelo želel imeti psa samojeda, a so po tednu dni videli, da bi bilo za njihovo družino preveč neodgovorno, če bi ga obdržali. Imeli so namreč svoje podjetje, oče in brat pa sta tako kot on glasbenika in so bili za njegovo ustrezno oskrbo preveč zdoma.

Zadnji dve leti mu življenje pestrita dva mačka – mucek Rupert in mucka Monika. V hišo ju je pripeljala njegova punca, ki ju je posvojila iz Mačje hiše.

osebni arhiv
Monika rada počiva z Juretom.

Z njima glasbeniku nikoli ni dolgčas

»Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo se sporazumeli. Mucka sta si namreč zelo različna. Monika se vsakič, ko sem na kavču, uleže name in me pomirja. Kadar igram harmoniko, me posluša. Je prava kulturnica. Rupert pa je najbolj znan po odpiranju vrat. Zato moramo biti vedno zaklenjeni, da ne pobegne,« nam je razkril Jure. Sta tudi zelo samosvoja, kot to pritiče tem živalim. »Kot vemo, so muce tiste, ki obvladujejo nas, gospodarje – mi smo tisti, ki se jim moramo prilagoditi. Moja mucka se zelo borita za svoje pravice, in dokler ne dobita želenega, vztrajata, mijavkata, se postavljata pred tipkovnico in sta pravi oviri oziroma nadlogi. (smeh) Njuna pričakovanja pa so vedno večja. Poleg odlične hrane in očiščenega veceja sta si zdaj omislila še vsakodnevne izhode v naravo,« nam je zaupal glasbenik.

osebni arhiv
Zlatko med brezskrbnim počitkom na postelji

Nekaj časa je imel tudi mucka Zlatka, ki pa je zdaj žal pogrešan. Ta mu je razbil tudi stekleno mizo v dnevni sobi. Seveda po nesreči. »Rupert (najstrašnejši muc na Balkanu, zvani Rupek strupek) redno ustrahuje princesko Moniko, ki z vsakim branjenjem vpije na ves glas. Muc Zlatko pa se je v dremežu na kavču tako ustrašil, da je skočil in se zadel ravno v nogo steklene mize, ki se je popolnoma razbila,« nam je nezgodo opisal Tori.

Pogrešanega Zlatka si bo za vedno zapomnil, saj je bil najglasnejši muc na hribu. »Že na daleč je privriskal domov lačen in izmučen od pohajkovanja. Zdelo se je, kot bi bil poglavar tolpe orleških muckov. Ko je prišel v hišo, se je vrgel na posteljo in zaspal kot ubit,« se spominja glasbenik.