KRALJEVI DVOR

Brat Meghan Markle ogorčen in razbesnjen

Sonči Nered-Čebešek
24. 8. 2018, 07.00
Deli članek:

Ravnanje britanske kraljeve družine z njegovim očetom Thomasom Marklom je polbrata vojvodinje Sussekške že dolgo bolelo, zdaj pa je njegov gnev izbruhnil.

Profimedia
Gary Goldsmith

Za medije je dvainpetdesetletnik spregovoril na lastno željo.

Poudaril je, da sam ne potrebuje prav ničesar od sestre ali kogarkoli iz njene visoke družbe, da pa se bo do zadnjega boril za pravice svojega očeta, ki mu zaradi neposredne sorodstvene vezi s soprogo britanskega prestolonaslednika vsekakor pripadajo.

Ponižana družina

Thomas je ogorčen, ker njegovemu očetu ne izkazujejo niti minimalnega človeškega spoštovanja. Pravi, da je kraljeva družina prav ob primeru družine Markle pokazala svojo dvoličnost in pokvarjenost oziroma, kako v svojo sredo sprejema samo ljudi po svoji meri. Svoje ostre besede utemeljuje s primerjavo z družino Middleton oziroma njenim najšibkejšim členom – stricem žene princa Williama Kate Middleton, Garyjem Goldsmithom (53).

Brat mame vojvodinje Cambriške Carol Middleton namreč ni le nedolžni grešni kozel svoje družine, temveč lani tudi obsojen na plačilo skoraj šest tisoč evrov, ker je tako močno udaril svojo ženo, da je izgubila zavest in se zgrudila. Hkrati jo je zmerjal z vlačugo, kar so slišali tudi mimoidoči, saj se je dogodek zgodil pred taksijem na ulici sredi Londona.

Naštudiral preteklost

Kako dobro se je Thomas Markle mlajši pripravil na pogovor z mediji, priča dejstvo, da je vedel prav vse, kar je Gary v svojem življenju že zagrešil: od tega, da so ga dobili s kokainom, do razvratnih zabav na Ibizi, ki je jih je udeleževal, in uriniranja v javnosti, poimenovanja princa Williama kot pizduna, celo oznake »gnusni pijanec«, s katero je glavna londonska sodnica Emma Arbuthnotlani poimenovala Garyja, ni izpustil.

Profimedia
Thomas Markle maljši

Thomas se zdaj sprašuje, zakaj vendar je Gary vreden toliko več kot Thomas Markle starejši, s katerim nočejo niti govoriti, pa je vojvodinjin oče, medtem kot je Gary samo stric, a je povabljen prav na vsako zabavo visoke družbe, celo na kraljeve poroke.

Odgovorov na svoja vprašanja Thomas verjetno ne bo dobil, prav tako ni možnosti, da bi se v razmerjih med družinami kaj spremenilo. Njegov oče bo še naprej ždel v svoji mehiški hišici in imel vsake toliko časa kakšen zagrenjen izpad, Gary pa bo vsem izpadom navkljub ostal član britanske visoke družbe z vabili na vse dogodke, ki eliti kaj pomenijo.