Primerjave

Meghan bo še boljša mama, kot je bila Diana

Sonči Nered-Čebešek
30. 7. 2018, 20.30
Deli članek:

Namigovanja, da bi lahko bila Meghan Markle še bolj idealna mama, kot je bila njenemu možu princu Harryju princesa Diana, zvenijo skoraj bogokletno, saj Lady Di velja malodane za svetnico.

Profimedia
Točka gre v prid Meghan tudi v kulinarki: ona zna kuhati, njena tašča pa med lonci ni bila spretna.*

Pa vendarle so dejstva, ki govorijo v prid vojvodinji in njenemu odnosu z otroki, precej prepričljiva. Zanimivo je tudi, da se je z zelo podobnimi napovedmi, kot jih je zdaj deležna Meghan, soočala tudi Diana, še preden je sploh zanosila. Da ima zlato srce, je po mnenju ljudstva pričala izbira poklica – bila je namreč vzgojiteljica v vrtcu. Na delovnem mestu in pri pestovanju otrok so jo tudi fotografirali – fotografije so obšle svet in žele občudovanje in spoštovanje.

Šaljivka

Meghan si je sicer izbrala povsem drugačen poklic, kot ga je imela njena tašča, filmski studii in vrtci skupnih točk pač nimajo, je pa vse do svojega sedemnajstega leta redno čuvala nečake in in sosedove otroke. Veljala je za zelo odgovorno varuško, a je znala otroke tudi imenitno zabavati. »Igrala jim je igrice in po potrebi poosebljala kar vse vloge,« je povedala ena od nekdanjih varovank.

Kasneje pa so Meghan zaradi njene priljubljenosti med otroki za varuško žicale tudi njene prijateljice. Ena od njih pravi, da njena hči Meghan ne more prehvaliti predvsem zato, ker ji je dovolila jesti čokoladno torto s kečapom.

Profimedia
Diana ni ljubila le svojih sinov, temveč vse otroke sveta.

Zdrava načela

Seveda pa ima Meghan kot bodoča mati tudi veliko drugih kvalitet. Ob vseh stikih z otroki je očitno, da jih dojema kot enakovredna bitja, zato vedno počepne k njim in jih ne gleda zviška. Zaveda se tudi pomembnosti izobrazbe, v dobrodelnih organizacijah je bila zadnjih pet let najbolj aktivna prav na področju izobraževanja v manj razvitih deželah.

Na vseh njenih uradnih obiskih, ki jih je imela kot prinčeva partnerica in so bili poleg tudi otroci, pa je glasno poudarjala, kako naj bodo vedno iskreni do sebe in do drugih ter sledijo svojim sanjam, ki jim jih narekuje srce. Veliko zdravih načel torej, ki jih bo brez dvoma poskušala vcepiti tudi svojim otrokom.